5 obiective turistice din Europa pe care merită să le vezi într-o excursie cu mașina în Europa

Unele obiective turistice au devenit adevărate simboluri pentru țările în care se află și merită vizitate de oricine măcar o dată în viață și sunt foarte interesante și pentru cei care fac excursii lungi prin Europa cu mașina.

Iată care sunt 5 dintre cele mai populare:

  1. Sagrada Familia (Spania) - Este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Spania și poate cea mai faimoasă biserică din lume. Lucrările au început în 1882 și sunt încă în desfășurare. De asemenea, Sagrada Familia din Barcelona impresionează și prin arhitectură, având 18 turnuri. Acestea îi reprezintă pe cei 12 apostoli, cei 4 evangheliști, pe Sfânta Fecioară și, turnul cel mai înalt, pe Iisus Hristos. Înălțimea maximă ajunge la 170 de metri, cu un metru mai puțin decât cea a unui deal de lângă Barcelona. Asta deoarece arhitectul Antonio Gaudi era de părere că lucrarea sa nu trebuie să fie mai mare decât cea creată de Dumnezeu. Se speră că până în anul 2026 întreaga biserică să fie gata.

 

  1. Palatul de la Versailles (Franța) - Este un loc încărcat de istorie, care le-a fost casă regilor Ludovic al XIV-lea, al XV-lea și al XVI-lea. Din 1682 a devenit reședință regală permanentă, până în 1789. De asemenea, în anul 1837 a devenit primul muzeu de istorie al Franței. Totodată, a rămas în istorie și ca fiind locul în care s-a semnat Tratatul de la Versailles, în care s-a pus punct Primului Război Mondial. Pe lângă palatul în sine, și grădinile din jur sunt de o frumusețe impresionantă. E unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Europa, având peste 7 milioane de oameni pe an care îi trec pragul. Iar aici s-au filmat diverse producții, dar faima acestui loc a dus și la apariția unui joc disponibil in majoritatea cazinourilor online de top. Jocul se numește Versailles Gold, a fost creat de compania EGT și conține simboluri precum soarele, palatul, regine, regi, preoți și o caleașcă aurită.

 

  1. Colosseum (Roma, Italia) - Este cea mai cunoscută clădire-ruină din timpul Imperiului Roman. De asemenea, este și cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat în Italia. Construcția sa a început în anul 72 după Hristos, iar lucrările s-au încheiat în anul 80 după Hristos. În anii ce au urmat au fost făcute diverse modificări. În vremurile sale de glorie, Colosseumul a fost folosit pentru concursurile cu gladiatori și spectacole publice. A suferit însă daune serioase din cauza cutremurelor și a hoților de piatră, dar rămâne încă un simbol al Romei și e considerat una dintre cele șapte minuni ale lumii. Aici se fac numeroase tururi și este un loc încărcat de istorie ce merită vizitat.

 

  1. Acropola din Atena (Grecia) - Este cea mai celebră acropolă din lume și se află în capitala Greciei. A avut o istorie tumultoasă, întrucât a fost distrusă complet de perși în timpul războaielor medice, dar apoi a fost reconstruită în secolul al V-lea înainte de Hristos. Partenon-ul este cel mai important vestigiu, alături de vechiul templu al Atenei, Ereteion și statuia Promachos. Fiind situat pe o colină, e vizibil din cele mai multe zone ale Atenei. Și acest loc este încărcat de istorie și este unul dintre cele mai mari atracții turistice din Atena.

 

  1. Turnul Eiffel (Franța) - Situat în capitala Franței, Turnul Eiffel este o construcție faimoasă ce ajunge la înălțimea de 324 de metri. Este considerat deja un simbol al Franței, imaginea țării fiind adesea asociată cu acest turn. Peste 200 de milioane de oameni l-au vizitat deja și este cel mai important obiectiv turistic din Paris, alături de muzeul Luvru. A fost construit între 1887 și 1889, ca un arc de intrare pentru Expoziția Universală. Greutatea sa este de peste 10 mii de tone, iar la momentul construcției era cea mai înaltă clădire din lume.