HAIHUI cu Swit Rocs – Raiul de smarald din Transilvania

Dragă om credincios,

Când eram mică, bunică mă necăjea (mă rog, de fapt se necăjea singură, eu nu rețin să o fi luat prea mult în serios...) spunându-mi că dacă nu voi fi bună și credincioasă toată viața, nu o să ajung, cândva, când va fi vremea, în Raiul pe care fusesem învățată să mi-l imaginez – verde și vast, cu miros de iarbă proaspăt cosită și picioare goale, jucăușe, pe care să se așeze fluturi și mămăruțe, cu cântec de natură, cu lacuri pline de nuferi roz în care se scaldă norii, cu soare neobosit și miros de mâncare gătită ca la bunica acasă. Drept e că de-a lungul celor 35 de ani proaspăt împliniți nu pot spune că m-au preocupat vorbele ei, deși, mă înspăimântă, uneori, gândul că viața de apoi ar putea fi undeva între blocuri, cu grătare făcute pe balcoane, cu chiștoace, coji de semințe și muzică bună vrei-nuvrei... Astfel că am căutat să îmi găsesc Raiul mai din timp, nu să aștept să mă găsească el pe mine când oi fi bătrână, obosită și fără chef de el. Și, într-o zi, chiar acum de curând, l-am găsit! Era ascuns între dealurile vălurite ale Transilvaniei și m-am cutremurat, ușor, de îndată ce am pătruns pe poartă, la gândul că aș fi putut trece prin viață fără să îl aflu!

Bun venit în raiul de smarald al Transilvaniei!

Valea Verde Retreat, o oază de verde ascunsă între dealuri vălurite

Raiul, întocmai precum mi l-am imaginat mereu!

Valea Verde Retreat este o splendoare ca niciuna alta întâlnită de mine, până acum. Ascunsă cu grijă între dealurile vălurite ale județului Mureș, într-un sătuc incredibil de verde și el, înțesat de căsuțe viu colorate, dar predominant în aceeași paletă cromatică de natură crudă cu intensități și sclipiri diferite, Valea Verde se află la finalul unui drumeag de țară pe care îl parcurgi cu ochii mari, mari, care parcă nu mai pot cuprinde atât de mult frumos, deodată. M-am simțit întocmai ca Dorothy din Vrăjitorul din Oz, în drumul ei spre orașul de smarald – știam că urma să văd ceva frumos, verde și strălucitor, dar nu chiar atât de frumos, chiar atât de verde și chiar atât de strălucitor! De îndată ce am deschis poarta resortului, am văzut o pajiște întinsă mai mult decât puteai cuprinde cu privirea, cu măsuțe romantice împrăștiate sub copaci bogați, cu leagăne și hamace, cu ghirlande luminoase și cu o ploaie de flori de salcâm care venea spre mine din toate părțile, de nu am știut ce să fac mai degrabă – să deschid brațele să cuprind cât mai mult din minunăție, sau să mă descalț și să îmi cufund picioarele goale în iarba încă plină de roua dimineții.

Am deschis poarta orașului de smarald și am ajuns aici...

Frumos, cât poți cuprinde cu privirea și încă puțin peste

M-a întâmpinat o ploaie de flori de salcâm

Undeva acolo în spate este și căsuța în care am stat eu

Întreg satul Cund este un spectacol de verde intens

Multe căsuțe sunt asortate cu natura

Trei zile m-am plimbat de zeci de ori dintr-o parte în alta prin grădina uriașă de la Valea Verde, fie cu motiv, dar, de cele mai multe ori, fără, doar pentru că nu mă puteam sătura de frumusețea din jur și îmi era teamă că zilele vor trece prea repede, iar eu nu mă voi fi încărcat cu destul din ea. Șiii... pentru că nu mă puteam hotărî de unde să lucrez. Unul dintre numeroasele avantaje ale faptului că aleg să merg în timpul săptămânii la o cazare este acela că știu că am șanse foarte mari ca locația să fie, în mare măsură, doar a mea. Și uite așa mă instalam ba sub câte un copac cu crengile aproape până la pământ, ba la câte o măsuță din jurul lacului, ba chiar pe pontonul lacului, ba mă suiam într-un hamac cu laptopul pe picioare ori mă întindeam pe vreo canapea sau mă lungeam direct pe iarbă.

Colțul meu preferat de lucru, sub un copac bătrân, ale cărui ramuri groase precum niște trunchiuri atingeau pământul

Am lucrat și de pe ponton, acompaniată de cântul broscuțelor

Am și stat la sfat cu ele, când nu mă puteam concentra din cauza frumuseții din jur

Fiecare colț al resortului este pretabil pentru ce ai tu nevoie – să lucrezi, să te relaxezi, să fii...

Multe hamace și balansoare la umbră...

... precum și fotolii, scaune, canapele, toate cu vedere de jur împrejur la minunata Vale Verde

Mult mai grea decât alegerea locului a fost provocarea de a mă putea concentra asupra lucrului, cu toată splendoarea din jur! Două zile am rezistat eroic, a treia am capitulat pe un șezlong la soare, la marginea lacului cu nuferi roz și narcise galbene, cu o carte de visat în mână, cu miros de iarbă proaspăt cosită în nări, cu ploaie de salcâm adusă de vântul blând și cu cel mai frumos cer de vară pe care l-am privit anul acesta! Am încheiat ziua cu un picnic pe ponton și ce bine a fost!

În ziua a treia am capitulat pe un șezlong, pe malul lacului!

M-am dat în leagăn sub ploaia de salcâm...

Și m-am răsfățat cu un picnic pe malul lacului

Am împărțit masa cu furnicile, cu broscuțele...

... cu vinul fără alcool rece ca gheața Pierre Zero, perfect pentru cele +27 de grade de afară...

... și cu pufosul ăsta care nu a fost tocmai încântat de selecția mea de fructe și brânzeturi...

Ador diminețile, în general, dar diminețile de la Valea Verde au fost cu totul deosebite! Deși îmi venea greu să mă urnesc din patul uriaș și pufos, o făceam, totuși, cât mai degrabă și ieșeam repede cu picioarele goale prin iarba umedă a dimineții (uneori chiar în pijamale și fără să mă fi spălat, dar rămâne între noi!), luam o cafea bună de la restaurant și mă instalam cu laptopul la una dintre măsuțele de lângă ponton și așteptam să se facă ora 8! La 8 fix, își făcea apariția Jonas, soțul minunatei Ulrike, cu care am ținut legătura pe tot parcursul organizării șederii mele acolo, proprietarul, master chef-ul și somelierul retreatului, îmi dădea binețe și mă întreba dacă mă deranjează muzica clasică. Ce vorbești, de abia o așteptam! Și imediat ce punea o partitură în surdină, acompaniată de sfada matinală a broscuțelor din lac, plonja în apă pentru 30 de minute – it’s my daily Zen before Zoom!, mi-a explicat zâmbind. Așa a fost și pentru mine! Jonas împreună cu Ulrike sunt cei care au făcut conceptul de turism blând și prietenos de la Vale Verde posibil. În complexul principal există 4 apartamente spațioase, mobilate în stil saxon, cu sobă tip șemineu, baie, terasă și intrare proprie. Am ales unul dintre aceste apartamente (numarul 3), deoarece doream să fiu cât mai aproape de lac. La 3-400 de metri de lac, există o serie de alte case – Casele Cund, Yard, Reussdorfer Hoff, precum și câteva case de vacanță, care sunt mai potrivite dacă ce se dorește este o și mai mare intimitate. Toate casele și apartamentele au fost renovate de către Ulrike și Jonas, păstrând cât mai mult din accentele locale saxon-transilvănene și îmbinând cât mai unitar vechile valori cu apanajul unui modernism calm, așezat.

Apartamentul 3 din Casa Valea Verde în care am stat eu

Camera mea cea roșie ca focul, cu un pat pentru oameni mari și sobă-șemineu

Vederea mea de fiecare dimineață, înainte de recitalul de la 8

Zona de relaxare din hambarul transformat în restaurant

La un mic dejun delicios, preparat de chef Jonas

Clădirea principală a complexului, restaurantul, o pată de roșu intens care se nimerește de minune pe tot verdele văii, este un hambar restaurat și el, care, pe lângă o sală de mese elegantă, dispune și de un loc de relaxare superb, cu șemineu, o bibliotecă și lumânări cât cuprinde. Întreg complexul este împânzit de locuri în care te poți retrage pentru a lua masa, pentru a citi, pentru a sta la o poveste cu prietenii sau la un pahar de vin cu cineva drag, atât de multe încât, îmi imaginez că și atunci când absolut toate casele ar fi ocupate cu oaspeți, tot ai mai avea ce colț de relaxare să alegi și unele tot ar rămânea libere. Altfel, poți alege oricând să te răsfeți la Cabana Spa din deal, care tronează deasupra complexului și de unde, dacă ești norocos precum am fost eu, poți vedea un apus incredibil. Ciubăr cu apă fierbinte, saună, șezlonguri la soare, fotolii comode în căsuța cu pereți de sticlă, băuturi, fructe, toate alături de priveliștea incredibilă asupra văii verzi. Foarte la suflet mi-a mers Observatorul, o căbănuță de pe celălalt versant al dealului, ascuns într-o poiană ca din povești, unde se pot organiza, la cerere, cine sau degustări de vin, precum și plimbări cu căruța. Eu am ales să iau la pas satul Cund pentru a ajunge acolo și nu am avut nevoie de mai mult de 25 de minute și m-am bucurat de un alt apus superb, ceea ce îți doresc și ție!

Clădirea principală a complexului este un habar restaurat

Ora de aur a apusului la ciubărul din deal

Valea Verde Resort, văzută din deal

Un apus minunat la Cabana Spa

Detaliu din interiorul Cabanei Spa

Valea Verde văzută din Cabana Spa

Și Swit Rocs văzută din Cabana Spa...

Observatorul din pădure, într-o seară, după ploaie

Detaliu din interiorul observatorului

Și un alt apus minunat, după împrăștierea norilor de ploaie`

Dragă om credincios,

Departe de mine să îți pot spune cât de cuminte și credincios să fii ori cât de mult să aștepți până să te găsească Raiul cel mult promis în copilărie. Ce simt eu să îți spun e că singura garanție pe care o putem avea este cea a Raiului pe care ni-l facem singuri. Dacă nu știi de unde să începi, îți recomand, cu drag, să o faci cu Valea Verde. Fie îl vei găsi acolo, fie te vei găsi în spațiul perfect să te gândești la el. Sunt bucuroasă să îți pot întinde o mână de ajutor așa că te invit să intri astăzi – Miercuri, 23 Iunie 2021 – începând cu orele 08.00, pe profilul meu de Facebook (click aici) pentru a afla cum poți câștiga un sejur de 2 nopți pentru 2 persoane la Raiul din Valea Verde. Concursul se desfășoară între 23 Iunie, orele 08.00 și 4 Iulie, orele 08.00!

Cu drag,

Un om credincios că Raiul ni-l facem noi

--

Ne găsești aici:

--

UTILE:

 • Valea Verde Retreat se află în Cund, județul Mureș, la 30 km de Sighișoara, 42 km de Târgu Mureș, 86 km de Sibiu, 130 km de Cluj și 146 km de Brașov
 • Complexul dispune de mai multe case și apartamente, putând acomoda un număr total de 66 de oaspeți
 • Doar 4 dintre aceste apartamente sunt în centrul complexului, celelalte se află la 3-400 metri distanță, în inima satului Cund
 • Prețurile pentru o noapte cazare încep de la 94 Euro/ 2 persoane
 • Mesele sunt pregătite de chef Jonas, maestru bucătar cu rădăcini franțuzești, care îmbrățișează principiile bucătăriei Slow Food, folosind ingrediente din grădinile proprii, precum și de la producătorii locali, cărora le adaugă un strop din savoarea gastronomiei mediteraneene
 • Ce activități vă pune la dispoziție Valea Verde Retreat (vezi detalii aici)
  • Lac-piscină cu șezlonguri și spațiu de înot
  • Relaxare la Cabana Spa (ciubăr, saună, masaj la cerere)
  • Cină, degustare de vinuri sau o simplă plimbare la Observatorul din pădure
  • Călărie în manej sau pe dealuri
  • Plimbare cu trăsura trasă de cai
  • Diverse excursii în vale, pădure sau în satul Cund
  • Evenimente private, concerte, pachete personalizate

 • Text de Swit Rocs

Swit Rocs

 •  Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter