MUSICAL | “School of Rock” (Opera Comică pentru Copii)

Într-o societate blocată de cutume absurde, Dewey, un muzician sărac și părăsit de toată lumea, are un vis: să-și facă o trupă rock cu care să atingă succesul. Ajuns printr-o înșelătorie profesor suplinitor la o școală cu tradiție, el le dezvăluie elevilor săi energia muzicii rock și alcătuiește cu ajutorul lor trupa mult visată. 

School of Rock este un musical inspirat din pelicula omonimă din anul 2003. Celebrul compozitor contemporan Andrew Lloyd Webber a preluat scenariul și, alături de Glenn Slater (versuri) și Julian Fellowes (text), a creat o comedie muzicală efervescentă, care vine la Opera Comică pentru Copii în premieră naţională într-o producție spectaculoasă, cu mulți copii-interpreți în distribuție, cu efecte speciale și cei mai talentați tineri interpreți ai momentului, în regia lui Emil Pantelimon, scenografia lui Vladimir Turturica și conducerea muzicală lui Alexandru Ilie. Pregătirea muzicală este asigurată de Teodora Jaworski, iar coregrafia este semnată de Cezara Blioju.

Spectacolul de la Opera Comică pentru Copii, care se va juca la Sala Mare de două ori pe zi, la 11:00 şi la 17:00, în fiecare weekend din luna iulie, se anunță o producție în stilul celor de pe Broadway, cu toate ingredientele specifice: muzică, dans, culoare, ritm, glamour și mai ales umor, mult, mult umor. L-am întrebat pe Emil Pantelimon, regizorul spectacolului, care a fost cea mai mare provocare pe care a întâmpinat-o la School of Rock în comparaţie cu Madagascar, un alt musical de mare succes pe care l-a pus în scenă la OCC.

“Fiecare spectacol este un organism viu, cu propria evoluție, cu personalitate distinctă, cu ritmuri, culori și emoții incomparabile. Madagascar este despre copilărie, cu toate ingredientele sale. Poate cel mai important, și pentru cei mici, dar și pentru cei mari, este despre prietenie! School of Rock aduce în prim plan adolescența, iar aici cu toții privim lucrurile din jurul nostru altfel. Construim acum o adevărată lecție pentru cei care se vor afla în sala de spectacol: părinți, copii, profesori. Andrew Lloyd Weber a gândit o poveste cu totul și cu totul specială, care îmbină la perfecție toate sentimentele prin care trecem în acest început de viață, numit adolescență: bucurie, dezgust, emoție, frică, dragoste, revoltă, fluturi în stomac, agresivitate. Totul prin muzică și dans. Dacă Madagascar este despre cum să privim în interiorul nostru, School of Rock este despre cum să îi privim pe cei din jur. Iar aici intervine provocarea de a-i convinge pe cei din public să facă acest exercițiu: să înțeleagă lumea din jur, făcând abstracție de propriul eu; să înțeleagă; să accepte; să creadă! Cu o echipă plină de viață alături de care sunt pregătit să pornesc la orice astfel de bătălie, vom reuși acest lucru!” – Emil Pantelimon, regizor.

  • Text de Ioan Big.

Ioan Big, Publisher Zile și Nopți

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter