ÎNTÂLNIRILE POP CULTURE - Eat & Drink

În data de 25 iunie, la Bastionul Artiștilor din Brașov, a avut loc primul eveniment produs de Zile și Nopți, din seria Întâlnirilor Pop Culture. Tema primei întâlniri a fost EAT & DRINK.

Speakerii evenimentului au fost:

ALEX și VLAD NAPAR, Dei Frati, Brașov
FLORIN KIRIȚESCU, Fotograf profesionist food&drink
LAURA LAURENȚIU, Blogger culinar
CIPRIAN MUNTELE, Blogger culinar
COSMIN DRAGOMIR, Antropolog culinar, scriitor
LIVIU MEREUȚĂ, Organizator relații Sergiana, Brașov
ȘTEFAN CHIRIȚESCU, Head of Strategy McCann Worldgroup Romania / Marketing Director Cramele Cotnari

Ciprian Muntele a fost ca „sarea în bucate” la eveniment. A trecut rapid de la maestru de ceremonii la prezentator cu o rapiditate de invidiat la schimbatul rolurilor și cu la fel de multă dedicare în orice ipostază. A moderat și panelul de după pauză, în care invitații au răspuns și la întrebările din public. Ciprian a vorbit despre relația noastră afectivă cu mâncarea, a fost cu emoții.

„Am fost prins între bucuria de fi prezent la un eveniment culinar și cea de a fi prezent la un eveniment, pur și simplu. După atât de multă vreme. Cred că genul ăsta de discuții la liber pot influența, în timp, destul de mult comunitățile în care se întâmplă, tocmai de-aia mă bucur să văd că există inițiativa asta a întâlnirilor Pop Culture. Acum, în momentul ăsta al existenței noastre ca societate, e mare nevoie de așa ceva. Sper să aibă drum lung inițiativa asta.” Ciprian Muntele

Liviu Mereuță ne-a „tradus” cu bucurie meniul lansat în 2003 la Sergiana, condimentat cu regionalisme. Una dintre primele inițiative de acest gen la noi în țară pe atunci, Sergiana încă mai culege roadele notorietății dobândite atunci.

„După 16 ani de cvasipauză, a fost o experienţă cât o resuscitare sau o dezprăfuire! A fost sublim: 4 Tune Quartet – entertaiment muzical de calitate, echipa tehnică – jos pălăria! – organizatorii şi sponsorii au fost numa’buni, iar partenerii de scenă – oameni de calitate pe care mă bucur că i-am cunoscut şi aş vrea să-i reîntâlnesc. Publicul?! Parcă a fost rodul unei selecţii dintr-o actualitate mai bună decât cea imediat înconjurătoare. Mulţam, Fanzin şi Zile și Nopți!” Liviu Mereuță

Florin Kirițescu este un artist al fotografiei. De la peisaje și până la farfurii, a povestit pe scenă cum e cu lumina și ce, de fapt, e în farfurie. Mâncăm și cu ochii, așa că e foarte important cum se vede mâncarea.

„Un super eveniment unde am avut ocazia să întâlnesc oameni minunati, pasionați din cale-afară de arta culinară. Mă bucură faptul că Zile și Nopți este promotorul unor astfel de întâlniri și vreau să văd din ce în ce mai multe astfel de evenimente în viitorul apropiat.Florin Kirițescu

Ștefan Chirițescu a venit să ne spună că vinul este doar un pretext pentru a celebra diferite momente ale vieții. Condimentăm mâncarea cu vin și presărăm bucurie într-un pahar cu licoarea de calitate. Pentru a dovedi cele spuse, cramele Cotnari au organizat o degustare de vinuri. Publicul a confirmat că Ștefan a avut dreptate lăudând vinurile Cotnari.

„A fost frumos la Brașov într-o conferință live după foarte multă vreme. Am vorbit despre soiurile de vin românești și despre bucuria de a bea un vin bun. A fost bine. Poate mă mai cheamă :))” Ștefan Chirițescu

Prezentarea lui Alex și Vlad Napar a fost intitulată „Frăția pastelor”. Cei doi frați și-ar fi dorit să mai aibă măcar încă unul, poate așa le-ar fi fost mai ușor să aibă ceva mai multă parte de timp liber. Au răspuns cu sinceritate și deschidere întrebărilor lui Ciprian și au încântat publicul cu călătoria lor, de la deschiderea Dei Frati de acum șase ani și până la unul dintre cele mai cunoscute și apreciate restaurante din Brașov.

„Când comunici cu oamenii la muncă, poate nu prea dai importanță audienței, pentru că oricum este obligată să te asculte. Însă când ești speaker la un eveniment, publicul e altul, situația e diferită. Pentru noi a fost prima experiență de acest gen și probabil s-a și observat acest lucru. Nouă ne-a făcut o deosebită plăcere să participăm! Sperăm ca la următorul eveniment să ne descurcăm aproape la fel de bine.. ca în bucătărie!” Alex și Vlad Napar

Cosmin Dragomir ne-a purtat într-o călătorie fantastică în multe locuri din lume. Culmea, peste tot există rulouri de carne tocată învelite în foi de varză sau de viță. Unele se numesc sarmale, altele „copii înfășați”, altele „porumbei”. Oricum ar fi, concluzia e una singură: sarmalele sunt ȘI ale noastre. Așteptăm cu nerăbdare cartea despre ele, până atunci ne vom bucura de „Curatorul de zacuscă”, volumul care va ajunge imediat pe rafturile din librării.

„Cum eu traduc aproape toate informațiile în cheie gastronomică, întâlnirea pop & culture a însemnat papa și cultură sau, simplu, mâncarea e cultură. Și chiar e! Mâncarea e cultură și am fost onorat să povestesc asta pe scena unui eveniment foarte bine organizat alături de alți oameni minunați.” Cosmin Dragomir

Laura Laurențiu a vorbit despre cum ne unește mâncarea. Dincolo de mesele la care ne putem așeza cu toții și bucura împreună, ne-a povestit și despre cum s-a creat o întreagă comunitate în online. Mesajul pe care ni l-a citit de la un membru al comunității agregate în jurul rețetelor sale a fost foarte mișcător.

„Primul eveniment din seria Întâlnirile Pop Culture ne-a adus împreună, la Brașov, pe câțiva oameni pentru care mâncarea înseamnă mai mult decât combustibil. Cu cei mai mulți dintre ei mă cunoscusem deja și a fost o bucurie să îi revăd, mai ales după atâta vreme în care nu mai participasem la niciun eveniment live. Am făcut și câteva noi cunoștințe și mi s-a confirmat încă o dată că pasionații de mâncare găsesc subiecte comune într-o clipă, povestesc câteva ceasuri plăcute despre pasiunea comună și musai se despart prieteni. Așa că, în afara sentimentului special de a mă adresa în direct unui public minunat, în cadrul excepțional oferit de Bastionul Țesătorilor, alături de oameni atât de faini, le mulțumesc organizatorilor pentru că au fost impecabili și pentru șansa de a lega noi prietenii cu oameni de calitate. Tema pe care am abordat-o a fost Cum ne unește mâncarea. La final de eveniment, pot spune că ne unește prin emoție și definitiv. “ Laura Laurențiu

Înregistrarea evenimentului se poate vedea pe >> www.popculture.zilesinopti.ro

Întâlnirile POP CULTURE: EAT & DRINK a fost un eveniment susținut de brânzeturile ILE DE FRANCE și BANCA TRANSILVANIA.

Partener ospitalier: SCHUSTER BOARDING HOUSE;

Sponsori: CRAMELE COTNARI, DELACO, CORESI SHOPPING RESORT, APE MINERALE ZIZIN, BRAINIA, SERGIANA, EVO HORECA, CAFETECA.

Parteneri media: MAGIC FM, ROCK FM

Parteneri media locali: BizBrasov.ro, fwdBV

  • Text de Antoneta Galeș

Antoneta Galeș

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter