Spirits Award iulie 2021: MONKEY 47

Monkey 47 este unul dintre cele mai sofisticate şi mai intrigante sortimente de gin din lume. Originar din Germania - Munţii “Pădurea Neagră” - are în compoziţie 47 de plante aromatice locale care îi conferă aromele extravagante care l-au făcut celebru. Printre acestea regasim: ienupăr, merişor, afine, angelica, flori de salcâm, molid, eucalipt, portocală, coriandru, lime, rozmarin, muguri de pin etc. Sortimentul este unul contemporan, creat pentru a încânta simţurile oamenilor moderni şi sofisticaţi. Băutura este una complexă, uşor de îndrăgit datorită paletei aromatice inedite: lemnos, citrice, ierburi.

În fiecare sticlă de Monkey 47 poţi descoperi eleganţa britanică, tradiţiile germane şi notele exotice indiene. Acest sortiment este creat pentru a satisface gusturile capricioase ale omului boem. Obţinut din cele mai bune cereale, distilat cu apă pură de izvor, aromatizat cu plante locale atent selectate, acest gin este impresionant.

Monkey 47 Gin are ca ingredient principal, inedit: porumba - un fruct de pădure cu tanini puternici, ale cărui origini se pierd în legende. Fructele sunt culese după primul îngheț, după ce au concentrat în ele cantitatea de zahăr dorită, pentru ca apoi să treacă prin procesul de macerare. Licoarea obținută este apoi lăsată să se odihnească timp de patru săptămâni şi completată cu apă pentru a se obține concentrația alcoolică dorită – de exact 47 grade!

Fiecare pahar eliberează prospeţime şi rafinament, notele iniţiale de citrice sunt rapid învăluite de aroma elegantă a eucaliptului şi, în final, se simte mireasma inconfundabilă de pin. Gustul care face din Monkey 47 unul dintre cele mai apreciate ginuri este dominat de ienupăr şi plante aromatice.

  • Text de ALIN GĂLĂŢESCU, Senior Editor

Alin Gălățescu, Senior editor Zile și Nopți

Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING - SUM­MER - EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter