RECOMANDĂRI ESTIVALE

Chiar dacă prognoza meteo din ultima vreme nu pare să arate asta, a venit vara! Suntem în acea perioadă a anului în care distracția atinge cele mai înalte cote, perioada în care avem parte de cele mai frumoase și remarcabile apusuri de soare și în care plimbările lungi cu mașina sunt mai plăcute ca oricând. Pentru ca toate aceste clipe să fie complet memorabile, companionul perfect este și a fost dintotdeauna muzica. Piesele pe care alegi să le asculți și asociezi cu aceste momente au o importanță majoră întrucât, când le vom auzi peste ani întâmplător (sau nu), le vom asocia în mod direct cu aceste clipe plăcute. Totuși, pentru ca aceste amintiri să se declanșeze, este nevoie ca piesa de fundal aleasă să fie una de impact, plăcută și potrivită momentului. 

Steven Zhu aka ZHU, September 2017 (Jeff Kravitz/FilmMagic)

Așadar, ţi-am pregătit câteva recomandări, mai exact nouă propuneri muzicale inedite pentru vacanță, sub forma unui playlist estival, care să fie în perfectă armonie cu ceea ce am descris mai sus! Pentru momentele în care călătorești cu mașina, cu geamul deschis, și poate chiar în drum spre mare, îți voi sugera câteva piese pe care vei trăi garantat senzații intense: HOSTOX – MESSAGE IN A BOTTLE, HOT NATURED & ALI LOVE – BENEDICTION şi TORO Y MOI – ROSE QUARTZ.

Una dintre cele mai frecvente activități pe care le fac vara este aceea de a merge să privesc apusul dintr-un loc liniștitor - în general, undeva în natură - și sunt convinsă că mulți adoră să facă asta în general, dar mai ales în această perioadă. Probabil vă imaginați momentul având ceva răcoritor de băut în mână și cu o piesă bună pe fundal. Pentru a avea o experienţă memorabilă, am tot trei recomandări pentru melodiile de fundal pe care să le asociați acestui moment: CYRIL HAHN – PERFECT FORM, ZHU – DROWNING şi CLAYJAY – FRUIT ROLL UP.

Cred că știm cu toții că pe timpul verii au loc cele mai multe petreceri, iar pentru desfășurarea acestora este nevoie mereu de muzică. Iată şi câteva piese care cel puțin să te introducă în mood-ul de petrecere pe timp de vară: ELI & FUR – YOU’RE SO HIGH, ZHU – COCAINE MODEL şi K-PITAL – ÎN FIECARE SEARĂ. Ultima piesă a acestei categorii, cu care și închei recomandările din acest playlist estival, este o melodie românească ceva mai veche, apărută în anul 2001, pe care am descoperit-o prin intermediul unor CD-uri vechi și pe care o ascult cu volumul la maxim în perioada verii. 

Toate piesele enumerate fac parte din stilul muzicii electronice/techno care a luat amploare în ultimii ani datorită expansiunii evenimentelor de tip festival. Așadar, sper ca aceste recomandări să vă inspire și să vă facă vara cât mai deosebită!

Playlist Summmer Music by Anamaria Grumeza

 

1. Hostox – Message In A Bottle
2. Hot Natured & Ali Love – Benediction
3. Toro Y Moi – Rose Quartz
4. Cyril Hahn – Perfect Form
5. Zhu – Drowning
6. Clayjay – Fruit Roll Up
7. Eli & Fur – You’re So High
8. Zhu – Cocaine Model
9. K-Pital – În Fiecare Seară

  • Text de ANAMARIA GRUMEZA
  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter