La un ceai în grădină...

Ceainăriile sunt locuri boeme, cu adevărat magice, care îți oferă o călătorie în trecut, concentrând aroma momentelor din copilărie când ceaiul de mentă, tei sau mușețel era cel mai bun remediu împotriva răcelii. Totodată, aceste oaze de liniște te pot teleporta chiar în mijlocul unei povești, o poveste cu o puternică încărcătura senzorială – de la miros, aromă sau gust, ceaiul reprezintă cea mai bună ,,rețetă” pentru vremea călduroasă de afară, având efecte revigorante și hidratante, oferind în același timp și o stare de bună-dispoziție. Așadar, ce-ar putea fi mai relaxant decât un refugiu într-o grădină răcoroasă care să-ți aducă câteva momente de liniște condensate într-o ceașcă de ceai?

Infinitea

Str. Dr. Grigore Romniceanu, nr. 7 

Situată în Cotroceni, într-o zonă plină de străduțe și case vechi care te invită să le cunoști trecutul, ceainăria Infinitea îți pune la dispoziție o grădină ruptă din poveste și un ,,salon de carte și ceai” cu adevărat special. Așadar, pe strada Romniceanu, într-o casă antică, care dăinuie încă din vremea interbelică, decorată cu grijă cu piese de mobilier europene, retro și rafinate, completate de tablouri, covoare stilate, tapete și veioze, vei găsi un spațiu ideal relaxării și cititului. Din răcoroasa și umbroasa grădină poți savura una dintre nenumăratele arome exotice – de la fistic, coriandru, soc, boabe de piper până la cimbru și te poți relaxa și lăsa dus și sedus de moment și de sunete de jazz, blues sau muzică clasică care se îmbină perfect cu întreaga atmosfera a locului. Toata vegetația, mesele, băncuțele și scaunele din fier forjat și colorat, cu modele aparte, ceainice și cești fine și diverse, lămpile și felinarele intensifică sentimentul că te afli într-un loc regăsit în basme.


GreenTea

Str. Dr. Burghelea Nr. 24

Clasic, Japonez, Indian și Micul Paris -  dincolo de cele 4 saloane personalizate pe gustul fiecărei persoane care trece pragul uneia dintre cele mai vechi și mari ceainării din Capitală, grădină împânzită de trandafiri, verdeața și întregul decor îți oferă un sentiment extrem de reconfortant, întreaga atmosfera fiind una cozy. În acest spațiu decorat cu grijă și gust, peste 100 de sortimente de ceaiuri te așteaptă să le deguști și să te bucuri de moment – de muzică, de prieteni, de notele aromate ale licorii și de primitoarea grădină. Iz de flori în curtea bunicilor, cam așa ar putea fi rezumată în câteva cuvinte ceainăria GreenTea. Felul în care este gândit decorul, rafinat dar deloc pretențios și vechea casă prin care traversezi pentru a ajunge în grădină conferă fix sentimentul că te afli undeva departe, vara la țară, unde preferi să evadezi pentru răcoarea și sentimentul de liniște de care doar acolo ai parte pe deplin.


Serendipity

Strada Dumbrava Roșie 12

Mult verde, luminițe, flori, leagăne și arome unice, ce-ar putea suna mai bine decât asta ?! Departe de cotidian și haos, în zona Grădina Icoanei se află Serendipity, un spațiu colorat și viu care este ideal pentru un moment de respiro, singur, alături de cartea pe care nu mai ai timp să o citești, sau alături de un prieten drag cu care să vorbești câte-n lună și în stele. Vibe-ul este unul magic, creat atât de muzică, decor, cât și de oamenii care aleg să își petreacă câteva ore în grădină și chiar și de angajați, extrem de friendly și zâmbitori. De aici s-ar putea interpreta cu ușurință numele ceainăriei care ar putea fi înțeles ca o metaforă a experiențelor fericite descoperite din întâmplare și reunite în grădina plină de viață a ceainăriei.


Lente

Dionisie Lupu 78

Artistic și urban, Lente de pe Dionisie Lupu este învăluit în mister întrucât ar putea fi încadrat în lista locurilor care deși se află în centru, mai exact la Universitate, pare a fi bine camuflat de ochii lumii. Chiar dacă zona este caracterizată de haos și gălăgie, frumoasa ,,grădină urbană” reușește să ofere intimitate și bună dispoziție. Așadar, dacă mergând pe stradă te poți simți agitat de ritmul alert cu care totul din jurul tău se desfășoară, odată ce ai călcat piciorul în curtea Lente, te poți refugia liniștit într-un micuț Univers colorat și cu o ambianță aparte. Deși lista ceaiurilor nu este atât de diversificată și Lente nu se poate lăuda cu sute de arome, cele câteva arome sunt ideale pentru a-ți oferi câteva momente de evadare. Totodată, dacă ai noroc, te poți nimeri în timpul unor evenimente culturale precum workshop-uri sau concerte live, evenimente ce au loc aproape săptămânal, oferind o doză de divertisment în plus locației.

  • Text de Mădălina Lefter.

Mădălina Lefter

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter