7 sfaturi de urmat pentru o slăbire rapidă

Există foarte multe tipuri de diete care să te ajute să scapi de kilogramele nedorite. Însă, la fel de multe sunt și situațiile în care aceste diete nu funcționează. Dacă te întrebi care este de fapt cea mai bună variantă pentru o slăbire rapidă, să știi că există nenumărate acțiuni pe care le poți face. Secretul, dacă îl putem numi așa, pentru o slăbire rapidă este să alegi un stil de viață sănătos.

Poate ai auzit de multe ori persoane care încearcă să trăiască mai sănătos și te-ai întrebat ce trebuie făcut mai exact. O slăbire rapidă depinde doar de tine și de ceea ce alegi tu să faci. Nu ai nevoie de o dietă minune ca să ajungi la silueta pe care ți-o dorești. Sunt mici schimbări pe care să le faci zilnic pentru o slăbire rapidă. Îți vom explica și cum te va ajuta pudra proteică și consumul de suplimente alimentare pentru a slăbi mai ușor.

Sursa: freepik.com

În acest articol, îți vom prezenta 7 sfaturi pe care să le urmezi pentru o slăbire rapidă. Nu te speria, sunt lucruri simple pe care le poți face chiar de astăzi. Acestea te vor ajuta să vezi rezultate frumoase în scurt timp.

1.   Fii atentă la alimentație

Oricât de simplu ar suna, adevărul este că dieta ta alimentară joacă un rol foarte important când dorești o slăbire rapidă. Când decizi să renunți la câteva kilograme, primul pas este să analizezi stilul tău alimentar. Sfatul nostru este să urmărești timp de o săptămână programul tău alimentar, ce alegeri faci, ce alimente consumi. Acest lucru te va ajuta să înțelegi care sunt ”greșelile” pe care le faci.

După ce analizezi aceste lucruri, singură vei știi ce trebuie să schimbi în alimentația ta. Dacă consumi prea mulți carbohidrați, spre exemplu, vei fi mai atentă de acum la asta. Însă, dacă alegi o dietă faimoasă care promite rezultate rapide, s-ar putea să nu fie potrivită pentru tine. Secretul este să faci tu alegerile pentru tine, după ce te-ai documentat puțin. Dacă alegi să îți personalizezi dieta potrivit stilului tău de viață, cu siguranță vei avea o slăbire rapidă. 

2.   Începe un plan de exerciții fizice pentru o slăbire rapidă

Gândește-te cât de ușor vei slăbi dacă adaugi puțin sport în ecuație. Lucrurile sunt foarte simple: exercițiile fizice te vor ajuta să consumi calorii. Făcând sport, nu doar că vei slăbi, ci o să ai o stare de spirit mult mai bună.

Recomandarea noastră este să alegi un plan de exerciții care să nu fie prea drastic. Dacă până acum nu obișnuiai să faci mișcare, este indicat să adaugi treptat diferite activități care să te pună în mișcare. De exemplu, o plimbare în fiecare zi timp de 30 de minute prin parc. Aceasta va fi plăcută, dar și eficientă pentru scopul tău. Important este să alegi orice tip de activitate fizică care să îți facă plăcere.

3.   Încearcă să reduci cantitatea de zahăr consumată

Nu este un secret faptul că zahărul este inamicul numărul 1 în lupta cu kilogramele. Dar, dacă reușești să reduci cantitatea de zahăr consumată, vei avea parte de o slăbire rapidă. Poți face acest lucru renunțând, în primul rând, la dulciuri. Prăjiturile, deserturile și ciocolata sunt extrem de bogate în calorii. Este foarte ușor să consumi mai multe calorii decât ai nevoie când acestea sunt prezente în alimentația ta.

4.   Consumă un mic dejun bogat în proteine

Proteinele pot regla apetitul tău și vei simți mai repede o stare de sațietate. În plus, consumul de proteine are acest efect pentru o perioadă mai mare de timp. Ceea ce te va ajuta să renunți la gustările din timpul zilei. Un mic dejun bogat în proteine își va oferi o stare de sațietate pentru mare parte din zi.

Poți încerca să adaugi pudra proteică în mâncarea sau lichidele pe care le consumi la micul dejun. Aceasta nu are arome și poți să o adaugi în orice. Pudra proteică îți va oferi aportul de aminoacizi esențiali de care organismul tău are nevoie.

Sursa: unsplash.com

5.   Alege suplimente alimentare bogate în fibre

În procesul de slăbire rapidă, este important să îi oferi organismului tău suplimente alimentare. Pentru o funcționare optimă, ai nevoie de nutrienți care să completeze dieta ta echilibrată. Deoarece acest proces de slăbire rapidă înseamnă schimbare, trebuie să fii foarte atentă să nu ai un deficit de nutrienți. Efectele nu se vor vedea imediat, însă în timp vei observa că te simți mai slăbită, obosită și lipsită de energie.

Fibrele sunt foarte importante în alimentația ta. De aceea, recomandarea noastră este să alegi suplimente alimentare bogate în fibre. La fel ca în cazul proteinelor, dacă adaugi fibre în alimentația ta vei avea senzația de sațietate. Ceea ce înseamnă că vei consuma mai puține calorii și vei începe să slăbești.

6.   Încearcă să dormi suficient în fiecare noapte

Poate n-o să îți vină să crezi, dar somnul este extrem de important în procesul tău de slăbire rapidă. Calitatea somnului și durata acestuia poate influența metabolismul tău. Dacă dormi în medie mai puțin de 7 ore pe noapte, este foarte posibil ca procesul prin care corpul tău transformă caloriile în energie să aibă de suferit. Când metabolismul este mai puțin eficient, corpul tău va modifica energia neutilizată în grăsime.

Sfatul nostru este să încerci să dormi suficient în fiecare noapte. Asta înseamnă minim 7 ore în fiecare noapte. Desigur, ideal ar fi un somn de 8 ore pe noapte. Important este să ai grijă de acest aspect pentru a avea o slăbire rapidă și sănătoasă. Corpul tău are nevoie de energie, iar somnul este modalitatea prin care acesta își reîncarcă bateriile. 

7.   Ai grijă la factorii stresanți din viața ta

Când te afli constant în situații stresante, este posibil să observi o creștere a apetitului tău. Inevitabil vei consuma mai multe calorii și acest lucru poate afecta procesul tău de slăbire rapidă. De aceea, este esențial să ai grijă la factorii stresanți din viața ta. Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a diminua stresul. Printre acestea se numără:

  • Exerciții de meditație
  • Tehnici de respirație și relaxare
  • Să petreci timp în aer liber

O slăbire rapidă și sănătoasă te va ajuta să ajungi la silueta dorită!

După cum ai observat, sfaturile noastre sunt mici schimbări pe care le poți face începând chiar de acum. Pentru o slăbire rapidă este important să adopți un stil de viață sănătos. Schimbările pe care le faci să nu fie de moment, ci pe termen lung. Așa vei scăpa de kilogramele în plus și vei reuși să te menții la greutatea care te face să te simți extraordinar.

Alături de sport și o dietă echilibrată, adaugă pudra proteică în alimentație și suplimente alimentare pentru rezultatele dorite. Poți găsi variante diverse pe Oriflame.ro care să te ajute în procesul de slăbire rapidă, în funcție de preferințele tale!

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter