5 locuri din țară unde bei un cocktail bun

Dacă te-ai săturat să bei de fiecare dată aceleași băuturi atunci când ieși în oraș cu prietenii, poate e cazul să începi să experimentezi un cocktail pe care nu l-ai mai încercat și să te lași surprins de arta numită mixologie.

Am pregătit o listă care să te ajute în acest sens indiferent unde te-ai afla - București, Brașov, Cluj, Timișoara sau Iași.

București

Ginoteca

Adresa: Plantelor 25

Telefon: 0751.446.446

Ginul este o băutură care poate fi folosită în foarte multe cocktailuri, dar care poate fi savurată și singură în pahar. De aceea, dacă ești în București, treci pe la Ginoteca pentru a descoperi și pentru a gusta mai multe tipuri și cocktailuri cu gin. Nu o să pleci dezamăgit și nici foarte lucid.


Brașov

Opus 9

Adresa: Piața Enescu 9

Telefon: 0744.290.115

În Piața George Enescu se află multe restaurante bune, dar și un cocktail bar care te așteaptă să faci o baie de soare, atunci când nu plouă, și să te răcorești cu oferta lor de cocktailuri. Se numește Opus 9 și e imposibil să-l ratezi atunci când te plimbi prin centrul Brașovului.


Cluj

Charlie

Adresa: Piața Muzeului 3

Telefon: 0741.055.821

La Charlie se mixează și muzica și băuturile, așa că voia bună e la ea acasă și garantată. De asemenea, este printre primele baruri de pe listele clujenilor atunci când le ceri să-ți recomande un loc cu cocktailuri bune. Așa că mergi pe mâna lor, nu credem că vei regreta.


Iași

Dead Soldier

Adresa: Cuza Vodă 30-32

Telefon: 0723.161.212

Dead Soldier este un local care are ca sursă de inspirație perioada prohibiției din America, de aceea se și recomandă drept bar speakeasy. Nu doar că o să bei multe cocktailuri bune „pe furiș”, dar aici vei avea parte și de numeroase evenimente care merg bine cu un pahar sofisticat de băutură: muzică live, coveruri la pian sau nopți de flamenco. Cheers!


Timișoara

Cuib d'Arte

Adresa: Mărășești 14

Telefon: 0754.315.471

Cuib d’Arte este și bar și cafenea, ceainărie, sufragerie, loc de evenimente cultural-artistice și de voie bună. Cel mai interesant aspect la acest local este că poți să-ți bei cocktailul la tejgheaua circulară de pe balconul barului, cu vedere în curtea interioară a clădirii în care se află.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter