Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 17/07/2021
Film

CUM JOACĂ ÎNGHEȚATA UN ROL PRINCIPAL ÎN FILME

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CUM JOACĂ ÎNGHEȚATA UN ROL PRINCIPAL ÎN FILME Share CUM JOACĂ ÎNGHEȚATA UN ROL PRINCIPAL ÎN FILME


Ne gândim la înghețată și ne apare pe buze gustul de vanilie, de ciocolată sau de căpșuni al copilăriei. Indiferent de vârstă sau de anotimp, înghețata ne aduce fericire și are puterea de a uni oamenii. Este cunoscut faptul că atunci când suntem triști, când trecem printr-o despărțire, cel mai bun remediu este să ne facem confortabili în pat și să ne delectăm cu o cutie mare de înghețată cu aroma noastră favorită.

CUM JOACĂ ÎNGHEȚATA UN ROL PRINCIPAL ÎN FILME

CUM JOACĂ ÎNGHEȚATA UN ROL PRINCIPAL ÎN FILME

Cu toții avem o slăbiciune pentru înghețată, amănunt cunoscut foarte bine și de regizori. Una dintre scenele favorite și foarte populare care are în prim plan înghețata este cea din The Notebook (2004). Este un film de mare succes care prezintă o poveste de dragoste ce are de înfruntat multe încercări până a ajunge în stadiul unei iubiri împlinite. Soarta îi aduce pe Allie și Noah în același loc și îi transformă într-o ființă unică, imposibil de separat. Regizat de Nick Cassavetes, filmul este o ecranizare după cartea cu același nume a lui Nickolas Sparks.

Protagoniștii, interpretați de Ryan Gosling și Rachel McAdams au un moment plin de tandrețe care are în centru o înghețată. În această scenă, cei doi se sărută și se comportă ca doi copii, iar publicul observă, poate mai mult decât în alte scene, intensitatea sentimentelor de iubire dintre cei doi îndrăgostiți. The Notebook are o poveste în ramă care îți atinge sufletul, care te emoționează și îți provoacă multe lacrimi și care va rămâne mult timp de acum un film memorabil.

CUM JOACĂ ÎNGHEȚATA UN ROL PRINCIPAL ÎN FILME

O altă scenă în care înghețata are un rol principal se află în celebrul film premiat cu 6 Oscaruri, Forrest Gump (1994). Aceasta îl surprinde pe protagonist (Tom Hanks) povestindu-i unui necunoscut pe o bancă perioada din viața sa în care a fost rănit pe câmpul de luptă și îi mărturisește că, cea mai frumoasă parte a spitalizării a fost înghețata pe care o putea primi în cantități nelimitate.

Aici, îi oferă colegului său de suferință o înghețată pentru a-l face să se simtă mai bine în urma accidentului de pe front care i-a amputat ambele picioare, cadou pe care acesta îl refuză într-un mod foarte amuzant. Forrest Gump, regizat de Robert Zemeckis, este o relatare a vieții și a destinului uman care își poate afla propria fericire, deoarece “life was like a box of chocolates, you never know what you are gonna get”… viața este ca o cutie de bomboane de ciocolată, nu știi niciodată ce vei primi.

Așadar, înghețata aduce doar lucruri pozitive, așa cum ne demonstrează și momentele din cele două filme: aduce dragoste, tandrețe, dăruire și bunătate, plus că este absolut delicioasă. Deci, cum să nu iubești înghețata?

  • Text de Ștefania Nistor
  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută