BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 19 – 25 iulie

Recomandările Deliei Mitrache, redactor Zile și Nopți pentru perioada 19-25 iulie 2021

Un bărbat și mai multe femei – THE HUB

Miercuri, 21 iulie, de la ora 20:00, putem viziona o producție a Teatrului Roșu, Un bărbat și mai multe femei, o comedie în regia lui Marius Gîlea. Bilete: https://www.bilet.ro/eveniment/un-barbat-si-mai-multe-femei-7894

Un bărbat și mai multe femei, comedia spumoasă care ne va readuce zâmbetul pe buze, îi are în distribuție pe Marius Gîlea și Ana Odagiu, despre care știm că întruchipează o pereche reușită în spectacolele Soț de vânzare și Amorezii în flagrant delict. A. S. G. sau Arcadi Semionovici Garunski este bărbatul care se lasă sedus de nu mai puțin de opt femei. Dacă este norocos sau nu, va trage fiecare concluzia, dar ar mai fi de spus că Arcadi părea normal înainte ca multiplele relații să evolueze într-un mod dezastruos. Ana Odagiu interpretează suita de personaje feminine, care întorc lumea cu capul în jos.

 

Povestiri culese – Teatrul Godot

Miercuri, 21 iulie, de la ora 20:00, Teatrul Godot ne prezintă o suită de Povestiri culese. Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/povestiri-culese-2830.

Povestiri culese, după Donald Marguiles, este o poveste despre poveștile rămase nespuse, cele al cărui final trebuie trăit pentru a fi aflat, povești de viață care nu se termină întotdeauna cu sintagma „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Ruth este scriitoarea care se luptă cu timpul, iar Lisa este discipolul care se hrănește cu povești. Povestiri culese este despre diferența dintre a auzi și a asculta, despre cuvinte nerostite, dar care așteaptă să fie scrise, despre sentimente care nu pot fi transpuse în cuvinte, despre curgerea ireversibilă a timpului, despre mentori și învățăcei. Producătorul spectacolului este George Remeș, iar regia aparține întregului colectiv.

Distribuția: Ruth Steiner - Maia Morgenstern, Lisa Morrison - Ana Maria Pop/Cătălina Mihai.

 

În limba poezească | Zoltan Butuc - Teatrul de Artă București

Miercuri, 21 iulie, de la 20:15, la Teatrul de Artă București, Zoltan Butuc ne așteaptă la un concert experimental și de avangardă, sensibil și profund, o călătorie muzicală printre trăirile generate de versurile celor mai emoționante poeme. Zoltan Butuc este, mai întâi de toate, actor de teatru și film, însă de mulți ani cochetează cu muzica. Reinventează folkul, corelând sunete cu metaforele unor autori precum Nichita Stănescu și József Attila. A urcat pe scenă alături de Maria Răducanu, Adrian Naidin, Ioan Gyuri Pascu, iar lista poate continua.

„Zborul este o artă a conversaţiei, în felul său aparte, neştiut, din fericire, de prea mulţi dintre noi. Cu versul altuia și cu muzica pe care-o simt adecvată versului, cu tot ce sunt și chiar cu frica de-a se frânge (acest zbor) încerc să alung pentru o clipă poate, orice gând cu care ați intrat în sală-n seara asta. Pentru acea clipă de imponderabilitate am venit. Acea clipă trebuie vânată, îngrijită, pentru ca apoi să ne-nsoțească o vreme în amintire.” - Zoltan Butuc

Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/in-limba-poezeasca-zoltan-butuc-2799/

 

JAZZY JO EXPERIENCE – Teatrul Godot

Sâmbătă, 24 iulie, de la ora 20:00, suntem invitați la Teatrul Godot, pentru a simți pe propria piele JAZZY JO EXPERIENCE. Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/jazzy-jo-experience-2833/.

JAZZY JO EXPERIENCE este un show caracterizat prin versatilitate, libertate stilistică și improvizație, căci se traduce printr-o experiență unică a cărei formă depinde de relația cu publicul. Ioana Sihota sau Jazzy Jo este supranumită „cântăreaţa albă cu voce neagră”. În prezent, membră a echipei HaHaHa Production, Ioana este apreciată pentru vocea sa caldă și distinctă, dar și pentru naturalețea cu care reinterpretează și reorchestrează diverse piese muzicale. Sâmbătă seara vom avea parte de un concert plin efervescență, ce reunește experiențele artistice ale Ioanei Sihota. Vom ocazia să ascultăm creațiile proprii ale artistei, dar și alte melodii reinterpretate, străbătute de diverse influențe stilistice, de la jazz clasic, la funk. Artiștii prezenți în cadrul evenimentului: Caue De Marinis (Chitara Bas), Rareș Neagoe (Percuție, Tobe), Gabi Neagu (Chitara, Vocals) și Ioana Sihota (Vocals, Percuție).

 

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Delia Mitrache

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter