Vara aceasta, Fata babei și fata moșului se joacă la Teatrul Ion Creangă

Teatrul Ion Creangă ne invită să pășim în continuare în lumea poveștilor nemuritoare și să ne bucurăm, alături de cei mici, de magia copilăriei. Pentru vara aceasta, artiștii teatrului au pregătit destule surprize: spectacole sub cerul liber, ateliere pentru copii și proiecte educaționale. Sâmbătă, 31 iulie, de la ora 18:00, va avea loc premiera spectacolului Fata babei și fata moșului, pe scena Amfiteatrului VăraTIC − Grădina Casei Eliad. Scenariul și regia sunt semnate de Vera Linguraru, care vine cu o propunere foarte interesantă ce crește dinamismul dramatizării: un spectacol de teatru incluziv. Astfel, situațiile de pe scenă sunt conturate prin interacțiunea dintre actori și public.

Copiii vor putea modela felul în care urmează să se desfășoare acțiunea, având posibilitatea de a interveni, pe tot parcursul spectacolului, atunci când consideră că scenariul poate avansa într-o altă direcție. Va fi interesant de urmărit felul în care cei mici vor relaționa cu actorii, cum îi vor provoca cu imaginația lor bogată, dar și ce păreri au copiii despre situațiile cu care se confruntă personajele. Stilul tradițional al poveștii este conservat, costumele și decorul fiind realizate în spiritul universului imaginat de Ion Creangă.

Fata babei și fata moșului se înscrie în proiectul ideaTIC. Laboratorul de povești, lansat din dorința de a aduce aproape de publicul tânăr cele mai îndrăgite personaje. Atât această producție, cât și multe altele, se joacă pe întreaga durată a verii, în stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru”. Pentru al doilea an consecutiv, până pe 26 septembrie, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt așteptați să vină împreună cu întreaga familie la VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru. Programul oferă publicului o selecție variată de spectacole educative din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Noutatea ediției de anul acesta o constituie oferta de ateliere de creativitate și de dezvoltare prin teatru pentru copiii care au între 3 și 6 ani. Coordonatorii atelierelor sunt artiști din echipa Teatrului Ion Creangă cu o vastă experiență în interacțiunea cu copii, printre care: Voicu Hetel, Nicoleta Rusu, Ioana Ginghină, Andra Mirescu sau Andreea Gaica. După ce urmăresc spectacolul, părinții, împreună cu cei mici, pot participa la atelierele tematice.

  • Text de Delia Mitrache.

Delia Mitrache

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter