Flavours&Sounds of Transylvania la Ferma de Biodiversitate Cobor

A simți și a gusta o bucată din natură

Nicăieri nu e ca la Cobor. Nicăieri nu e ca la Ferma de Biodiversitate Cobor, mai ales în miez de vară, când grădina de legume e plină, pășunile abundă în plante diverse, satul e scăldat în lumină și zumzăie din zori și până-n seară. Avem animale de companie prietenoase și 500 de hectare de natură frumoasă, de care se bucură caii aflați în grija noastră și cele peste 150 de vite Sură de stepă, o rasă aproape dispărută în România.

Pe 1 august, vă invităm să vă bucurați de toate acestea, și de multe alte experiențe la evenimentul Flavours and Sounds of Tranylvania, un eveniment organizat de Ferma de Biodiversitate Cobor și Asociația My Transylvania.

Brottest (Martin Graef)

Ferma Cobor (Dan Dinu)

Picnic (A.Harju)

Ferma Cobor (Liviu Ungureanu)

Nu puteți refuza o astfel de invitație. Mai ales când argumentele noastre sunt diverse și delicioase. Bucătăresele noastre coboreze pregătesc plăcinte cu ceapă, cu urzici, cu spanac și bineînțeles, lichiu, plăcinta săsească cu brânză și smântână, trasformată și adaptată la Cobor. Nici supa de găină cu tăiței de casă sau gulașul din sură de stepă, pe care îl poți mânca doar la noi, nu sunt argumente simple. Ansamblul Folcloric 'Junii Becleanului' ne scoate la joc și ne învață dansul tradițional din zonă. Vom fi dornici să vă facem un tur de fermă și să vă arătăm caii găzduiți în pensiunea noastră și minunatele Sure de stepă. Luăm satul la pas, vizităm biserica fortificată și aflăm poveștile pajiștilor în cadrul unui tur floristic ghidat de ecologul Mihaela Sava pe pajiștile de înaltă valoare naturală de la fermă. Ne așezăm la umbră și învățăm să împletim coșuri de nuiele de la tanti Daniela Pasăre, meșter local.

Ferma Cobor (credit Jack Wolfskin)

Biletele pentru eveniment sunt aici:

booking.mytransylvania.ro/event/VoJX7axlnayv4Ek/flavours-and-sounds-of-transylvania-la-cobor

Ferma de Biodiversitate Cobor, un exemplu de afacere verde

Ferma de Biodiversitate Cobor este un model de afacere verde, fondat de Fundația Conservation Carpathia, în cadrul căreia dezvoltăm o serie de mecanisme care să ajute localnicii să obțină bunăstarea, continuând practicile tradiționale și respectând principiile unei vieți durabile: promovarea bogăției naturale, a ecoturismului, a bucătăriei locale, consumul de produse locale de sezon.

Pajiște (Dan Dinu)

Pajiște (Dan Dinu)

Pajiște (Dan Dinu)

Coborul este o zonă în care natura are încă cele mai mari drepturi. Bogăția și diversitatea naturii se datorează atât practicilor agricole tradiționale, cât și faptului că în vecinătate există, o arie naturală protejată, situl Natura 2000 Podișul Hârtibaciului. Cu pădurile sale, dealurile înalte și pajiștile bogate, cu înaltă valoare naturală, Cobor oferă o experiență extraordinară.

Ferma Cobor (George Soare)

Vă așteptăm la Ferma de Biodiversitate Cobor!