Evenimente la MNLR | Sâmbătă, 24 iulie

Sâmbătă, 24 iulie 2021, ora 11.00

Grădina MNLR, Str. Nicolae Crețulescu 8 

Atelierele Thomasinei: Invenții & inventatori

Pornind de la condeiul portăreț fără sfârșit, alimentându-se însuși cu cerneală, altfel spus, stiloul cu rezervor, creat de inventatorul român Petrache Poenaru, de la povestea cabinei catapultabile, realizate de Anastase Dragomir, și de la primul zbor autopropulsat, posibil datorită inventatorului Traian Vuia, vom extrage câteva cărți din jocul de societate Timeline pentru a descoperi când au fost realizate unele descoperiri și invenții

O invenție aduce cu sine și noi cuvinte care intră în dicționarul unei limbi. Vom afla cum au luat naștere unele cuvinte (prin sudare, prin alăturare sau datorită intuiției și viziunii unor minți sclipitoare) și vom descoperi povestea călătoriei lor dintr-o cultură în alta. 

Prezentarea va fi urmată de un atelier în care vom proiecta idei și le vom pune în practică cu ajutorul magneților, cuburilor de lemn sau sforilor colorate. 

Atelierul se adresează copiilor 5+.

Pentru înscrieri, trimiteți un mesaj la programe@mnlr.ro sau la numărul 0736.598.451 (Gabriela Toma).

Sâmbătă, 24 iulie 2021, ora 17.00

Sala Perpessicius, Str. Nicolae Crețulescu 8 

Lansare de carte | Fur Elise de Ada d'Albon, Editura Eikon

Ada d'Albon mărturisește faptul că și-a dorit să aibă un recital din poezia lui Mihai Eminescu, respectiv „Scrisoarea a III-a” „pentru că într-o zi mi-au revenit spontan în minte versuri răzlețe din acest poem și pentru că în acel moment mi-a vibrat în suflet țara mea de o frumusețe desăvârșită, desăvârșire cuibărită în fiecare cuvânt al poemului”.

 Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Observator cultural, Agenția de Carte, Iqool, Contemporanul, Modernism.ro, Radio Trinitas, Ordinea zilei

Detalii

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter