Făgăraș Fest 2021: Festivalul Munților Făgăraș

Moldoveanu

În beneficiul oamenilor și al naturii

Te invităm la înălțime, în Munții Făgăraș! La un festival inedit, deschis, generos, mixând nume prestigioase ieșite din avangarda naturii: patrimoniul verde, biodiversitatea, fauna sălbatică, autenticitatea culturii noastre locale.

Făgăraș Fest este unicul festival comunitar sustenabil din România, rezultatul unei bunei colaborări între două organizații de mediu și comunitatea locală, o invitație pentru a aduce oamenii împreună, ca susținători ai Munților Făgăraș și ai ariilor protejate din România. Aflat la a doua ediție, Făgăraș Fest  va avea loc în Sboghițești, comuna Nucșoara, jud. Argeș, în perioada 6 – 8 august 2021,  la poalele celui mai înalt vârf al Carpaților românești, Moldoveanu.

Ediția de anul acesta este bogată în activități și ateliere destinate celor mici și mari, iubitorilor de natură, aventură și cultură locală, iubitorilor de bucate alese tradiționale, de istorie și teatru, de fotografie, filme de natură și yoga chiar la poalele munților. Programul complet al festivalului îl găsiți aici.

În fiecare an, la seara de muzică de la poalele munților urcă pe scenă prieteni muzicieni, susținători ai conservării naturii în România. Anul acesta, prietenii de la @vinyl.rum.tapas.wine ne aduc cea mai bună muzică la Făgăraș Fest !

Făgăraș Fest celebrează Natura și Oamenii ce trăiesc la poalele munților Făgăraș

Evenimentul face parte din inițiativa Fundației Conservation Carpathia și a ProPark – Fundația pentru Arii Protejate de a promova unicitatea și frumusețea zonelor naturale din România și de a atrage atenția asupra importanței protejării celor mai întinse păduri sălbatice de pe continent, în beneficiul oamenilor și al naturii.

Dar și de a ajuta comunitățile locale să găsească soluții pentru producerea și promovarea produselor locale de calitate și păstrarea acestui peisaj rural deosebit. An de an, fiecare eveniment este unic și desfășoară în câte o comunitate diferită de-a lungul munților Făgăraș. Evenimentul are un impact minim asupra naturii și maxim asupra dezvoltării durabile a localnicilor, un amestec interesant de natură, cultură locală, activități și experiențe diferite, hrană curată și sănătoasă, stare de bine și relaxare. Reprezintă un model de eveniment bun de replicat la nivelul comunităților montane.

Valea Rea

Nucșoara

Te așteptăm la Nucșoara, în Munții Făgăraș! Ai cel puțin 2544 de motive să vii la festival între 6 și 8 august 2021!

Nucșoara

 

  • Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Crearea unei zone de natură sălbatică în sudul munților Carpați, România’’, implementat de Fundația Conservation Carpathia, în parteneriat cu Asociația Ocolul Silvic Carpathia, Asociația de Vânătoare Piatra Craiului Făgăraș Conservation, SC Carpathia Agro & Finance SRL, Conservation Capital Consulting Ltd., Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș – Basarab I și ProPark – Fundația pentru Arii Protejate. Materialul a fost realizat cu sprijin financiar din partea Comisiei Europene prin programul LIFE Nature (www.ec.europa.eu) și a Fundației Arcadia prin programul ELP (Endangered Landscapes Programme, www.endangeredlandscapes.org). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene.