Jungle Cruise: Poveste din Amazon

Filmele de aventuri bucură spectatorii de generații întregi. Fie ca plecăm în călătorie alături de Indiana Jones pentru a descoperi arca pierdută, că ne îmbarcăm la bordul Perlei Negre împreună cu Jack Sparrow pentru a găsi tridentul lui Poseidon sau că facem o călătorie pe Muntele Kilimanjaro cu Lara Croft pentru a apăra Cutia Pandorei, poveștile rămân cu noi pentru totdeauna. 

Inițial programat pentru 24 iulie 2020, dar amânat din cauza pandemiei, mult așteptatul Jungle Cruise, în regia cineastului Jaume Collet-Serra, va avea premiera pe data de 30 iulie 2021. Cu o atmosferă care amintește de Indiana Jones, Pirates of the Caribbean, Tomb Raider și Jumanji, noua producție Walt Disney Studios urmărește fascinanta poveste a căpitanului Frank Wolff (Dwayne Johnson), șeful Jungle Navigation Company, care se ocupă de turiștii dornici să descopere frumusețea Amazonului secolului XX. 

Povestea începe în momentul în care Lily Houghton (Emily Blunt), o exploratoare britanică neînfricată și genială, alături de excentricul său frate, MacGregor Houghton (Jack Whitehall), aflați în căutarea unui copac cu puteri tămăduitoare care poate schimba viitorul omenirii, au nevoie de Frank și de barca lui, La Quila, pentru a fi îndrumați în pădurea tropicală. După ani petrecuți ghidându-se după legendele populare din zona Amazonului pentru a găsi arborele antic, Wolff nu este sigur de existența sa, doar că Houghton aduce un obiect care va schimba întreaga călătorie... cheia găsirii comorii. Aventura lor devine o misiune de salvare a lumii atunci când personajele negative interesate de puterile elementului magic, precum căpitanul Aguirre (Édgar Ramírez), liderul unui grup violent de soldați blestemați și Prințul Joachim (Jesse Plemons), un comandant influent și înarmat cu arsenal militar, încep căutările. Având personalități diferite, Lily și Frank asigură umorul și farmecul specifice producțiilor Disney, completate prin scenele spectaculoase filmate în Insulele Hawaii, prin efectele CGI care aduc întregul peisaj la viață și prin costumele gândite de premiatul Paco Delgado.

Proiectul este inspirat de faimosul parc de distracții Jungle Cruise, inaugurat în anul 1955 de însuși Walt Disney, iar despre noul film de acțiune, Dwayne Johnson spune: „Prin aducerea la viață a legendarei Jungle Cruise, am transformat visul lui Walt Disney în realitate. Este o cursă iubită de fanii parcului, iar asta o face o experiență de neuitat. Fiecare element care construiește Jungle Cruise are o adevărată sclipire magică.”

  • Text de Claudia Aldea

Claudia Aldea

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter