Festivalul SoNoRo Musikland onorează prin muzică patrimoniul architectural din Transilvania

SoNoRo ne invită în această vară la o călătorie muzicală în Transilvania, odată cu cea de-a III-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland, care va avea loc în perioada 30 iulie – 8 august 2021, în câteva dintre cele mai frumoase sate și orașe din această zonă: Brașov, Feldioara, Sighișoara, Prod, Meșendorf, Viscri și Măgura. 

Anul acesta, Festivalul Musikland revine în locurile primelor ediții, dar adaugă și câteva edificii importante ale patrimoniului orașului Brașov și ale satelor din împrejurimi: Bastionul Țesătorilor, – actual Bastion al Artiștilor -  un turn de apărarea care a aparținut breslei țesătorilor, construit la începutul sec. XV, Cetatea Feldioarei, cea mai importantă cetate înființată de cavalerii teutoni în Transilvania, în sec. XIII,  Casa Artiștilor din Măgura sau Filarmonica din Brașov.  

Dacă la prima ediție, SoNoRo Musikland s-a concentrat doar în zona bisericilor fortificate săsești – de aici provenind și etimologia germană a numelui festivalului – începând cu cea de-a doua ediție s-a extins și a inclus și concerte de tip de jam session în curțile câtorva pensiuni din zonă care onorează moștenirea saxonă a vechilor case țărănești prin elemente de arhitectură armonios integrate în structura modernă a noului spațiu și, în același timp, deschid noi oportunități de dezvoltare pentru comunitatea locală rurală. Astfel de locuri sunt Meșendorf Gasthaus și Viscri 125, unde, în spatele unor porți tradiționale, publicul va descoperi vechi gospodării săsești reinterpretate pentru a primi oaspeți în cele mai bune condiții, păstrând, în același timp, farmecul vechiului sat. Un alt loc inedit care va găzdui și anul acesta un concert Musikland este Cross Country Farm, o fermă ecvestră al cărei fondator este unul dintre cei doi inițiatori ai Federatiei de Turism Ecvestru, instrument menit să ridice calitatea și siguranța în călăria outdoor din Romania. 

Aceste locuri pitorești se vor transforma în scene de concert pentru marii muzicieni invitați, dintre care îi amintim pe violoniștii Nicolas Dautricourt, Alexander Sitkovesty, Ioana Goicea și Valentin Șerban, violiștii Răzvan Popovici și Peter Langgartner, violonceliștii Justus Grimm, Andrei Ioniță și Radu Nagy, pianistele Diana Ketler și Mara Dobrescu, precum și Miruna Nagy (harpă), Ion Bogdan Ștefănescu (flaut), Pablo Barragan Hernandez (clarinet) și Alberto Mesirca (chitară). Programul complet al Festivalului SoNoRo Musikland este disponibil pe www.sonoro.ro.

  • Text de Teodora Bratu.

Teodora Bratu

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter