„Bomb Dis Place” - Stickerele se pregătesc să invadeze şi Bucureştiul

Arta stradală este acel fenomen urban care invadează oraşul şi este privit circumspect, distant sau cu admirație. Fie că vorbim de cea mai vizibilă dintre formele de artă stradală (arta murală), fie de forme mai puțin vizibile precum stickerele, ele toate au rolul de a şterge monotonia peisajului urban care se repetă parcă fără încetare.

După ce au luat cu asalt oraşe precum Berlin, Londra, Paris, unde fac de mult parte din peisajul urban, stickerele se pregătesc să invadeze şi Bucureştiul, printr-o serie de evenimente menite să aducă în prim-plan cea mai subestimată formă de artă stradală.

Inițiativa acestui proiect le aparține lui Vali Dobrin (fondator Alternative Bucharest) şi John Dot S (artist multilateral dezvoltat), care au organizat prima ediție de Bucharest Stickerz Fest pe 10 iunie 2021 la J'ai Bistrot. Datorită numărului mare de stickere primite în urma open call-ului internațional, băieții pregătesc un al doilea eveniment pe 31 iulie la Fabrica Grivița,  intitulat Bomb Dis Place

În cadrul evenimentului de la Fabrica Grivița ei vor organiza şi două ateliere de creat stickere prin tehnica stencil și graffiti lettering. Înscrierile se fac la adresa de email alternative_bucharest@yahoo.com 

Tot pe 31 iulie la Fabrica Grivița,  vizitatorii vor putea alege din mii de stickere pe care să şi le pună pe loc pe un obiect personal şi se vor putea bucura de live painting cu artişti de la Galeria Săfițicuminți.

Foto: Ana Popa

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter