5 terase urbane din țară

Ce este mai exact o terasă urbană? Un loc în care te duci nu doar ca să bei o bere, dar și ca să iei pulsul orașului, urbei. Terasele urbane sunt cele care atrag în jurul lor comunități cool și creative, sunt printre acele locuri pe care turiștii le caută ca să bea și să mănânce cu localnicii. Deci, iată câteva astfel de locuri din țară.

 

București - Control

Control și-a câștigat de mult timp statutul de „Berlinul Bucureștiului”, nu doar pentru că se află în clădirea fostului restaurant Berlin, dar mai ales pentru faptul că aduce în oraș un pic din atmosfera cluburilor din capitala Germaniei. La orice oră vei merge aici vei găsi o mică parte din comunitatea cool a orașului, cot la cot cu expații și turiștii care și-au făcut bine temele.  

Adresă: Constantin Mille 4

Telefon: 0733.927.861

Brașov - Visssual

Apropo de vibe-ul din Berlin, Grădina din Visss s-a deschis de curând, iar asta înseamnă că unul dintre cele mai cool locuri din Brașov a revenit după aproape un an de pauză, din cauza pandemiei. Grădina de vară de aici, plină de verdeață, este ceva mai departe de centrul vechi, dar merită deplasarea, pentru că e locul de întâlnire al comunității creative din oraș. 

Adresă: Strada Fabricii

Telefon: 0727.247.613

Cluj - FORM Cafe

FORM Cafe le are pe toate și reușește să le amestece extrem de bine. Este un loc cool, dar și mainstream din centrul Clujului, are un meniu plin de beri bune, cafea de specialitate, mâncare care te face s-o pozezi pentru contul de Insta și tot felul de evenimente care să țină clienții conectați și fidelizați.

Adresă: Victor Deleu 1

Telefon: 0757.013.412

Timișoara - Scârț Loc Lejer

Clădirea în care se află Scârț este un mic templu al culturii underground. Aici se ascultă muzică de pe vinyl-uri, dar nu simandicos, ci un mix de metale, jazz sau lăutărească și poveşti pentru copii, se bea cu spor și se mănâncă sănătos. Dar tot aici joacă piese de teatru trupa AUĂLEU, are sediul Casa de Producţie Muzicală SMANES (care scoate viniluri live cu trupe româneşti) și în subsol se află Muzeul Consumatorului Comunist.

Adresă: Laszlo Szekely 1

Telefon: 0751.892.340

Iași - Harmony Cafe

La Harmony Cafe le ai pe toate: mâncare excelentă, cafea bună și o atmosferă plăcută, toate într-un decor foarte frumos și simplu, indiferent dacă este vorba despre terasă sau interior. Tot aici au loc ocazional și concerte de jazz, iar localnicii mai ies aici și pentru a se lungi la un board game. Unde mai pui că se află fix în inima cartierului Copou.  

Adresă: Carol I 27

Telefon: 0753.817.519

  • Text de Gruia Dragomir.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter