Show-uri de video mapping și concert SUBCARPAȚI la iMapp Bucharest 2021

Cel mai mare eveniment de new media art din România și în top 3 concursuri de video mapping la nivel internațional, IMAPP BUCHAREST – WINNERS LEAGUE, organizat de Primăria Municipiului București, prin CREART, cu sprijinul Camerei Deputaților, are loc sâmbătă, 18 septembrie 2021, în Piața Constituției. Intrarea este liberă, iar accesul se face începând cu ora 17:00.

Lucrările artistice ale echipelor participante vor fi redate pe cea mai mare suprafață de proiecție din lume – fațada Palatului Parlamentului de 23.000 mp, iar zeci de mii de inimi vor vibra la unison într-o seară electrizantă, la intersecția dintre tehnologie și muzică!

A VII-a ediție a evenimentului iMapp Bucharest, câștigător al categoriei „AV IN ACTION” la Premiile AV AWARDS din Londra 2020, celebrează modul în care oamenii își reiau treptat viața, tema concursului de video mapping – ”THE SHOW MUST GO ON” – prezentând domenii de impact în societatea contemporană (arta, muzica, sportul, educația și turismul), care au capacitatea de a se reinventa și de a asigura efervescența și dinamismul unei vieți care ne-a lipsit tuturor atât de mult.

Printr-un parteneriat cu cinci dintre cele mai importante festivaluri internaționale de video mapping din lume, iMapp Bucharest va reuni, în Capitală, cei mai buni artiști de video mapping, câștigători ai evenimentelor partenere, care vor reinterpreta fațada Palatului Parlamentului prin lucrări artistice care utilizează lumina, tehnologia și muzica pentru a reda viziunea proprie asupra temei: Borealis - a festival of light (S.U.A.) – câștigător FLIGHTGRAF, Genius Loci Weimar (Germania) – câștigător JONAS DENZEL, Kyiv Lights Festival (Ucraina) – câștigător FABIO VOLPI (a.k.a. Dies_), 1minute projection mapping competition (Japonia) – câștigător Li Cheng, Zsolnay Light Festival (Ungaria) – câștigător Ricardo Silveira Cançado. Celor cinci echipe li se va alătura în competiție câștigătorul Premiului Juriului din cadrul ediției iMapp Bucharest 2019Michele Pusceddu.

În deschiderea evenimentului, pe scena iMapp Bucharest va concerta trupa SUBCARPAȚI, cea mai mare grupare muzicală independentă din România, care s-a născut în anul 2010, la inițitiva lui Bean MC, fiind compusă dintr-un grup de prieteni mânați de pasiunea pentru muzică și folclor. Din 2009 până în prezent, formația Subcarpați a lansat 7 materiale discografice prin care a cucerit inimi, reinterpretând folclorul în manieră proprie și aducând în prim-plan ideea că este important să ne conectăm la originile noastre.

La iMapp Bucharest, pe 18 septembrie, în Piața Constituției, bucureștenii și turiștii vor sărbători viața artistică a orașului. Detalii pe paginile de Facebook și Instagram iMapp Bucharest.

Facebook event: https://fb.me/e/2nDbZWFF5

__

În conformitate cu legislația în vigoare, accesul la evenimentul iMapp Bucharest este permis persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Organizatori: Primăria Municipiului București, prin CREART

Cu sprijinul: Parlamentul României – Camera Deputaților