Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/09/2021
Lifestyle / Fashion

Fashion event: TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL 2021 

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Fashion event: TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL 2021  Share Fashion event: TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL 2021 


Ediția 2021 a Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 17-19 septembrie, sub egida European Fashion Council. Întrucât ediția 2020 a acestui festival nu a mai putut avea loc din motive obiective legate de pandemie, echipa organizatorilor a continuat pregătirile și, susținută de Primăria și Consiliul Local, a obținut aprobările pentru desfășurarea la Cluj-Napoca a acestui important eveniment, alături de TIFF, Jazz in The Park, Electric Castle și UNTOLD.

Concepute si realizate ca spectacole de modă în cadrul Programului Transilvania Fashion, ciclul de evenimente care s-a întins pe durata a trei decenii a fost inițiat în anul 1992 de Grupul Mikotronic şi produs de Dr. Matei Miko. Scopul a fost crearea unui cadru select de promovare al designului textil și vestimentar, a creației și producției de accesorii, precum și a tehnicilor de prezentare clasice și neconvenționale, pentru realizarea unor momente memorabile în industria spectacolelor.

Fashion event: TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL 2021 

Festivalul Transilvania Fashion este parte a unui ciclu de gale dedicate prezentării și premierii excelenței în domeniul modei, pe care Asociația Culturală Pro Transilvania le organizează de 30 de ani, și a fost conceput să contribuie la amplificarea vizibilității creativității designerilor prezentați pe vasta scenă europeană, prin contribuția conjugată a mass media și a partenerilor din European Fashion Council.

Fashion event: TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL 2021 

Locul de desfășurare al evenimentului este Esplanada Centrului de Cultură Urbană din Parcul Central din Cluj-Napoca, care se va transforma datorită unei logistici impresionante de catwalk, sunet, lumină și ecrane LED, într-un superb amfiteatru în aer liber, străjuit de impunătoarea clădire a Cazinoului si de istorica fântână arteziană amenajate în 1897, inspirate de clădirile celebrului Palat Sanssouci de la Potsdam.

Fashion event: TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL 2021 

La festival și-au anunțat participarea numeroși designeri, branduri, case de modă și universități, invitați speciali din țară și din străinătate, modele, hairstyliști, make-up artiști, fotografi, bloggeri și jurnaliști. Este pentru prima oară când toate Universităţile cu secţii de Fashion din ţară prezintă colecţii ale absolvenţilor pe aceeaşi scenă – UAD Cluj / UNARTE Bucureşti / Timişoara / Iaşi / Arad / Oradea / Chişinău. În plus, au trimis colecţii sau vor fi prezenţi la consfătuiri designeri din cadrul European Fashion Council – Spania / Suedia / Belgia / Muntenegru / Ucraina / Bulgaria / Israel  / Macedonia .

Dintre designerii români consacraţi îi regăsim cu noile lor creaţii – majoritatea realizate special pentru Transilvania Fashion Festival – pe: Alexandra Calafeteanu / Claudia Rawlings (Londra) / Antonia Nae (Londra ) / Studio Cabal by Diana Dianu / Mitiliane Couture by Andreea Simona / IE Clothing by Emilia Tudoran şi Iulia Ghenea / Aleha Toncea / Exordia by Artur Datcu / Natalia Vasiliev / Raluca Soare / Isa van Dee / Iraida Florea / Kinga Varga / Paul Palm / Vanesa Oros / Luminita Balasz / Tudor Halatiu / Adrian Iliescu / Cătălin Chiciudean, printre alţii.

“Cred că o să fie o sărbătoare a modei româneşti şi internaţionale, într-un loc fabulous, într-o organizare de elită. O ediţie cu adevărat specială”Alin Gălăţescu (Art Director – TFF 2021)

Fashion event: TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL 2021 

Fashion event: TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL 2021 

Fashion event: TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL 2021 

Fashion event: TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL 2021 

Fashion event: TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL 2021 

Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUM­MER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută