Seară de lectură dedicată scriitorului german Ingo Schulze

Luni, 20 septembrie 2021 va avea loc la Brașov o seară de lectură dedicată scriitorului german Ingo Schulze, în prezența autorului. La Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Ingo Schulze va citi dintr-unul dintre romanele sale, va dialoga cu Caius Dobrescu, cu cititorii și admiratorii săi și va oferi autografe.

Ingo Schulze va citi câteva fragmente din romanul său ,,Peter Holtz. Viața lui fericită povestită de el însuși” (2017), pentru care a primit Premiul de literatură Rheingau și a fost nominalizat la Premiul German de Carte. Romanul a fost tradus în mai multe limbi, inclusiv în limba română, unde a apărut în 2020 la Editura Europress, în traducerea lui Victor Scoradeț.

Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri cu Ingo Schulze ce vor avea loc în luna septembrie a anului curent în mai multe orașe din România. Programul turneului scriitorului german în România este următorul:

16.09.2021: București, Goethe-Institut, ora 19
18.09.2021: Sibiu, Centrul Cultural German, ora 17
20.09.2020: Braşov, Centrul Multicultural al Universității Transilvania, ora 19

Ingo Schulze, născut în 1962 la Dresden, a studiat Filologia Clasică la Jena, după care a lucrat ca dramaturg și ziarist. Prima lui carte, 33 Augenblicke des Glücks („33 de momente de fericire”, 1995), s-a bucurat de o primire călduroasă atât din partea criticii cât și a publicului. Trei ani mai târziu, succesul de la debut avea să fie depășit de volumul Simple Stories („Povestiri simple”, 1998), care a devenit lectură obligatorie în școlile germane. Au urmat amplul roman Neues Leben („Viață nouă”, 750 de pagini, 2005), culegerile de povestiri Handy („Celular”, 2010) și Orangen und Engel („Portocale și îngeri”, 2010), precum și romanele Adam und Evelyn („Adam și Evelyn”, 2008) și Peter Holtz. Sein glückliches Leben erzählt von ihm selbst („Peter Holtz. Viața lui fericită povestită de el însuși”, 2017).

Caius Dobrescu este poet, eseist și romancier. Este, totodată, profesor universitar la Facultatea de Litere a Universității din București, specialist în teoria literaturii și membru în Asociația Scriitorilor Profesioniști din România (ASPRO). Preocupat de relația dintre literatură și politică a publicat numeroase articole academice și cercetări pe teme de istorie intelectuală și politică, politici ale identității colective, istoria și instituțiile modernității, postmodernism, discursuri de (auto)reprezentare și violență simbolică.

A publicat de asemenea numeroase volume de poezie, eseuri și o serie de romane, majoritatea de tip crimă și mister. A (co)editat volume dedicate literaturii române moderne și postmoderne.

Evenimentul va fi tradus în limba română.

Pentru autografe participanții sunt rugați să își aducă propriile volume. Cărțile ori traducerile cărților lui Ingo Schulze nu vor fi comercializate la fața locului.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Rezervări la tel: 0726.689009.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter