AWARDS SPIRITS AWARD | OPIHR Gin

[Cele mai bune GINURI din lume selectate de Alin Gălățescu și Alt_Markt]

«OPIHR» Gin este unul dintre cele mai speciale ginuri londoneze aromate. Poate cel mai picant dintre acestea. El reprezinta lumea Vechiului Drum al Mirodeniilor sau Calea Maritima a Matasii. Ea uneste spiritual si aromatic, gastronomic si vizual, civilizatia Extremului Orient, pornind din Japonia si China, trecand prin regatele Indoneziei, apoi prin India si urmandu-si calea prin  Orientul Mijlociu – accentul punandu-se pe Adjerbaigean si Turcia –, finalizandu-se mii de km/mile marine mai tarziu in Europa, in special in porturile Venetiei si Londrei, deseori coborand pana in orasele port ale Siciliei si Spaniei.

« OPIHR » [o-peer], este numele dat dupa vestitul port al Regelui Solomon unde acesta primea cele mai bogate transporturi de aur, argint, perle, mirodenii si marfuri exotice ale perioadei de la mari distante si cu mari riscuri.

Ginul a fost lansat cu succes in 2013 de renumita G & J Distillers din Warrington, una dintre primele trei distilerii ale lumii si foloseste vechi metode londoneze de distilare de la 1761. El este multi-premiat intre 2018-2021. Intre timp, gama OPIHR a fost largita cu inca 3 ginuri cu arome specifice: OPIHR Far East Edition, OPIHR Arabian Edition si OPIHR European Edition, fiecare cu caracteristici unice.

Regasim astfel in simbolicul Gin al Calatorului, OPIHR, o multitudine de arome specifice, multe unice, care ii dau o savoare atipica, picanta si exotica simultan. Astfel recunoastem in el: boabe de ienupar din Malayesia, citrice bitter din Spania, ienupar din Italia, angelica din Germania, ghimbir, piper negru Tellicherry, cardamon din India si coriandru seminte din Maroc, intr-un mix unic. Multi il recomanda ca perfect pentru toamna si iarna datorita gustului sau cumva intim, cald, dens, exotic oriental. Totul inspirat de o piata bogata de mirodenii din Orient, extrem de bogata in arome, gusturi si culori – un LifeStyle de explorator la indemana iubitorilor de gin special.

  • Text de ALIN GĂLĂŢESCU, Senior Editor

Alin Gălățescu, Senior editor Zile și Nopți

Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING - SUM­MER - EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter