5 terase din țară pe care să întâmpini toamna

A trecut și vara asta, dar știm cu toții că de ceva timp luna septembrie s-a transformat și ea într-o extensie a verii, chiar dacă verdeața de afară începe să se mai veștejească.

Așadar, e încă timp și vreme de stat la terasă și de făcut planuri pentru lunile mai răcoroase și zăpezile ce o să vină. Iată, deci, 5 terase din țară unde îți recomandăm să faci asta.


București

Grădina unteatru OpenAir

De pe la jumătate lunii iulie, unteatru a ieșit la aer și și-a făcut o frumoasă și boemă grădină urbană, plină cu bunătăți, chiar în spatele Casei Universitarilor, în imediata apropiere a Grădinei Icoanei. Aici îi găsești și pe cei de la Cheese Up și Yolk, dar și un stand cu înghețată artizanală și un bar dotat cu tot ce trebuie. Ai la discreție hamace și mese printre copaci, iar aproape în fiecare seară au loc proiecții de film, piese de teatru sau concerte acustice.   

Adresă: intersecția Arthur Verona cu Jean Louis Calderon 

Tel: 0721.268.516


Brașov

Waldkafe

Plasată pe la ceva distanță de Centrul Vechi, Waldkafe e un loc cu adevărat frumos, cu o superbă vedere panoramică asupra Brașovului. De aici vei putea admira felul în care Tâmpa își schimbă haina verde în cea galbenă de-a lungul întregii toamne, care la Brașov e destul de scurtă. Ai și meniu cu mâncare, păturici, bere germană și, atunci când e necesar, și vin fiert. În plus, oamenii de la Waldkafe sunt foarte prietenoși și te fac să te simți imediat de-al locului.

Adresă: Cloșca 28

Tel: 0757.011.710


Cluj

Cimbru

La Cimbru Restaurant imaginația și măiestria în bucătărie sunt la ele acasă. Aici se face ceea ce se numește Author Cuisine, adică se gătește în funcție de inspirație și săptămânal în meniu mai apar și alte nebunii. Mâncarea e demențială, iar terasa și întregul loc sunt speciale și minunate pentru a intra în prima lună de toamnă.

Adresă: Decebal 37

Tel: 0732.043.710


Timișoara

Naru

Naru este renumit pentru că ar avea cea mai frumoasă terasă din centrul orașului. Mesele sunt așezate sub umbra unui bătrân cireș, într-o oază de verdeață, la doar câțiva pași de Piața Unirii. Toamna aici arată superb, iar ce se întâmplă în meniu și în farfurii este un spectacol și mai atractiv. 

Adresă: Matei Corvin 3

Tel: 0740.669.985


Iași

ZORI

ZORI îți propune o nouă abordare a tot ceea ce înseamnă experiențele de care poți avea parte într-un restaurant în Iași, dar și un „fain” dining accesibil, prietenos, pus într-un meniu autentic, creație a Head Chef-ului Marian Zăncianu. Unde mai pui că toamna aici arată într-un mare fel. 

Adresă: Sf. Andrei 67 

Telefon: 0784.897.777


  • Text de Gruia Dragomir.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter