Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/09/2021
Artă & Cultură / Carte

„Fii de 10” și descoperă bucuria culturii urbane la Strada de C`Arte

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Fii de 10” și descoperă bucuria culturii urbane la Strada de C`Arte Share „Fii de 10” și descoperă bucuria culturii urbane la Strada de C`Arte


Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”,  în parteneriat cu Fundația Universitară „Carol I” și Muzeul Național al Literaturii Române, vă invită în perioada 23-26 septembrie 2021, la a X-a ediție a festivalului Strada de C`Arte, o sărbătoare a artelor și a științelor care oferă iubitorilor de cultură o experiență în lumea cunoașterii, a imaginației și a creației. Cu acest prilej, vă puteți inspira din cultura urbană la Biblioteca Centrală Universitară care devine scena de referință a expresiei artistice și a comunității acestui festival construit în jurul unui târg de carte organizat de Asociația Publicațiilor Literare și a Editurilor din România.

„Fii de 10” și descoperă bucuria culturii urbane la Strada de C`Arte

 „O idee frumoasă care s-a transformat într-o realitate și mai frumoasă. Deși inițial imposibilă, prin energie, determinare și cu ajutorul unor prieteni inimoși, Strada de C`Arte a devenit pentru bucureșteni un festival în care literatura, pictura, filmul, teatrul, muzica și arhitectura se împletesc armonios” – a declarat cu ocazia lansării primei ediții, Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, inițiatoarea și promotoarea festivalului.

Ediția a X-a a festivalului va găzdui: 10 lansări de carte, concerte, proiecții de film, lecturi publice, ateliere pentru copii și teatru de păpuși, precum și un inedit spectacol ecvestru și muzical oferit de Filimon Iordache în tandem cu muzica lui Adrian Naidin.

Zona statuii Regelui Carol I va fi transformată de trupa „Soul Serenade” într-o scenă a muzicii blues, iar   Grupul Psaltic „TRONOS” al Catedralei Patriarhale va susține un concert extraordinar care va crea prin armoniile muzicii bizantine o atmosferă înălțătoare. În Salonul Carol I, vă veți putea delecta cu un concert deosebit de chitară acustică, Poezii pe șase corzi, susținut de Silvan Stâncel.

Pe toată perioada festivalului, admiratorii lui Horațiu Mălăele se vor putea bucura în Foaierul de Lectură de expoziția  „FEMININ – CREAȚIE ȘI TENTAȚIE” semnată de maestru și oferită de Muzeul Național al Literaturii Române. Expoziția de benzi desenate „EROII CARE AU FĂCUT ISTORIE” va fi prezentată în zona statuii Regelui Carol I, de către Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Acest maraton cultural se desfășoară cu respectarea a măsurilor legale, impuse de situația actuală.

Pentru detalii suplimentare vă invităm să accesați stradadecarte.ro

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută