5 locuri recent deschise în București

Vara asta Bucureștiul s-a îmbogățit cu mai multe locuri noi, unele cu adevărat deosebite, iar bucureșteanul a avut unde să-și exerseze going out-ul cam la fel cum o făcea înainte de pandemie. Așa că în cele ce urmează îți oferim o listă cu 5 new place in town unde trebuie neapărat să ajungi și tu.

Verv.Kitchen

Verv.Kitchen este un local care se adresează mai ales veganilor din oraș sau celor care-și doresc să mănânce cu adevărat sănătos. În preparatele de aici se folosesc doar ingrediente naturale și organice, iar băuturile din meniu respectă și ele același profil. Micuța grădina de vară de aici e foarte frumoasă și are o atmosferă intimă și plăcută, mai ales la apus.

Adresă: Str. Italiană 26
Tel: 0770.864.532 

 

Bucătăria.localfood  

Pentru cei care vor să se lase ghidați de pofte sau sunt în căutarea unui loc cu un brunch plin de gust există, mai nou, Bucătăria.localfood. Ei se prezintă ca „local comfort food bistro cu ingrediente aduse din nostalgia bucătăriei old school, dar puse-n dishuri actuale”. Găsești aici de la burger cu parizer pané sau grilled cheese cu ghiudem până la Hot Pleșcoi sau simplii, dar gustoșii cartofi prăjiți cu ochiuri. Și multe spumante și vinuri cu savoare locală.

Adresă: Ion Slătineanu 30
Tel: 0755.551.245

 

Sera Eden

Probabil știai faptul că Grădina Eden s-a mutat de pe Victoriei, pe Dorobanți, dar acum a apărut și Sera Eden, un „hub urban specializat pe mixologie și arta gustului”. Noua terasă, care a devenit rapid the place to be, se află în curtea Casei Sabinei Brătianu-Cantacuzino, o clădire cu ceva istorie.  Și, așa cum spune și numele, o parte din terasă se află într-o seră.

Adresă: CA Rosetti 37 

 

Băcănia Veche - Delicatese & Grădină

Lumea îi mai zice și Băcănia Veche Bistro și este localul lui Marius Tudosiei, ceea ce e suficient pentru a-ți face o părere despre faptul că vei găsi aici numai lucruri bune, preparate cu ingrediente de calitate și atent selecționate. Însă, e de venit aici și pentru grădină secretă foarte frumoasă, ascunsă între calcanuri de cărămidă, departe de zgomotul bulevardului pe care se află. 

Adresă: Dacia 25
Tel: 0741.221.123

 

Ever After  

Aflat la parterul unei „clădiri de sticlă”, Ever After e un local de poveste, din mai multe motive. Unul dintre ele este, bineînțeles, mâncarea - e suficient să arunci un ochi pe pozele pe care le pun pe rețelele de socializare pentru a te convinge că vrei să iei următorul brunch aici. Un alt motiv este frumosul desen pe care-l găsești pe unul dintre pereții de aici, dar și cocktailurile de basm și atmosfera frumoasă care începe să se întâmple aici odată cu lăsarea nopții.

Adresă: Mendeleev 5
Tel: 0729.088.081

  • Text de Gruia Dragomir.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter