5K RUN & WALK - Run for a reason 2021

Duminică, 26 septembrie, are loc cea de a III-a ediție a maratonului „5K RUN & WALK - Run for a Reason” în Sighișoara. Acest eveniment sportiv pentru amatori, bine cunoscut în întreaga lume, implică parcurgerea a 5 kilometri prin alergare și/sau mers pe un traseu prestabilit. Cauza susţinută în acest an este strângerea de fonduri, sub formă de donaţii, pentru clubul sportiv de karate C.S. Hara Sighişoara, pentru a-i încuraja şi a-i recompensa pe tinerii sportivi care ne reprezintă oraşul şi ţara la competiţii şi campionate.

Evenimentul este organizat de către Asociația AUM împreună cu voluntarii naționali și internaționali ai programului Corpul European de Solidaritate. 5K Run & Walk se adresează tuturor celor care iubesc sportul și natura totodată fiind un mod minunat de petrecere a timpului liber, într-o manieră plină de bucurie și activitate fizică, alături de familie și prieteni. Participarea este posibilă pentru toți doritorii, indiferent de pregătirea fizică. Prin acest eveniment, organizatorii încurajează atât un stil de viaţă sănătos şi echilibrat cât şi consolidarea sentimentului de apartenenţă în comunitatea sighişoreană.

Participanţii sunt aşteptaţi duminică, 26 septembrie, la ora 15:00, la intersecţia străzilor Nicolae Bălcescu, George Coşbuc şi Ştefan Octavian Iosif. Înscrierea se poate face prin formularul online de pe pagina de Facebook a evenimentului, sau la faţa locului. Startul maratonului va avea loc la ora 16:00. Traseul, compus din străzi ale oraşului şi în mare parte din poteci de pădure, va fi bine marcat, iar voluntarii asociaţiei vor fi prezenţi pe traseu pentru a-i susţine şi a-i motiva pe alergători. Categoriile de câştigători vor fi copii, femei și bărbați, iar locurile premiate vor fi I, II și III pentru fiecare categorie. Evenimentul se va încheia cu premierea câştigătorilor şi cu momente surpriză pentru toţi cei prezenţi.

Asociaţia AUM este o organizaţie nonguvernamentală, devenită activă în anul 2018, care se ocupă cu scrierea şi implementarea de proiecte aprobate şi finanţate prin Corpul European de Solidaritate, iniţiativă a Comisiei Europene. Aceste proiecte sunt organizate cu ajutorul vountarilor naţionali şi internaţionali având scopul de a răspunde unor nevoi prezente în comunitate prin crearea unor programe de educaţie non-formală complementară pentru copii, tineri şi adulţi. Până în anul 2021 Asociaţia AUM a găzduit la Sighişoara peste 100 de voluntari ai Corpului European de Solidaritate, implicându-se în dezvoltarea comunităţii atât prin metodele educaţiei non-formale cât şi prin sprijinirea iniţiativelor culturale.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter