Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/09/2021
Artă & Cultură

ART200 caută participantx pentru atelierele de poezie și de proză LGBTQ!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii ART200 caută participantx pentru atelierele de poezie și de proză LGBTQ! Share ART200 caută participantx pentru atelierele de poezie și de proză LGBTQ!


ART200 este un festival de film queer (termen umbrelă pentru comunitatea LGBT: lesbiene, gay, bisexuali, transgender) al cărui scop este de a încuraja creația de artă queer în România, precum și colaborarea între artiste și artiști queer de pe scena locală. Anul acesta, la a doua ediție a festivalului, ART200 vă invită la două ateliere de literatură pentru comunitatea LGBTQ!

Atelierul de Poezie Queer se află la cea de-a doua ediție, iar call-ul pentru participanți se adresează tuturor persoanelor din comunitatea LGBTQIA+, de toate vârstele, din toată țara. Astfel, sub îndrumarea trainerxlor și coordonatoxlor Flavius Sindie, Ileana Negrea, Nicoleta Onofrei, Emilian Cătălin Lungu și Teona Galgoțiu, ne propunem să reunim 10 poetx queer din țară.

ART200 caută participantx pentru atelierele de poezie și de proză LGBTQ!

Nu trebuie să ai experiența cu poezia, ci doar să vrei să-ți începi drumul ca poetx queer alături de noi! La finalul atelierului va avea loc o lectură de poezie queer, urmând ca la anul să pregătim și o antologie. Pentru persoanele din afara Bucureștiului, asigurăm cazarea și transportul. Înscrieri și mai multe informații aici – https://art200.ro/atelier-de-poezie-queer/.

Tot între 18 și 24 octombrie va avea loc pentru prima dată Atelierul de Proză Queer în cadrul căruia ne propunem să reunim 10 persoane queer din țară sub îndrumarea trainerxlor Carolina Vozian și Laura Sandu. Împreună vom crea un spațiu cald și sigur, un spațiu al posibilității, pentru a discuta și scrie proză, pentru a vorbi despre literatură și valențele ei emancipatoare și pentru a împărtăși idei, experiențe sau fragmente scrise.

ART200 caută participantx pentru atelierele de poezie și de proză LGBTQ!

Call-ul se adresează tuturor persoanelor din comunitatea LGBTQIA+, de toate vârstele, din toată țara. La finalul atelierului se va desfășura o lectură de proză queer. Pentru persoanele din afara Bucureștiului, asigurăm cazarea și transportul. Înscrieri și mai multe info aici –https://art200.ro/atelier-de-proza-queer/. Deadline-ul pentru înscrieri este 3 octombrie! 

Cea de-a doua ediție a festivalului va avea loc  între 18 și 24 octombrie la Cinemateca Eforie și online și va cuprinde:

Festivalul propriu-zis, care va include proiecții de film pe patru teme (Queer Vegan, Queer Migrant, Rainbow Families, Social Class), plus o retrospectivă care vorbește despre memoria queer; la proiecțiile de film se adaugă o lectură de proză și poezie (cu fragmente rezultate în urma atelierelor) și o reprezentație CorpFluid;

Proiecții în trei orașe din țară (Cluj, Iași, Timișoara) cu o selecție din filmele din festival.

Queer the Pitch, prin care oferim finanțare a două proiecte de film queer;

Atelierele de poezie și proză.

Pentru a afla mai multe despre festival și oportunitățile pe care acesta le oferă, urmăriți paginile de social media ale ART200 aici (https://www.facebook.com/art200iff) și aici (https://www.instagram.com/art200iff/).

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută