BucurEȘTI aLIVE |Săptămâna 27 septembrie – 3 octombrie

Familia Addams -Teatrul Excelsior

Pe 30 septembrie, joi, de la 19:00, avem ocazia să urmărim un spectacol de excepție pus în scenă de Teatrul Excelsior, un musical remarcabil devenit un must see, Familia Addams. Bilete: https://www.bilet.ro/eveniment/familia-addams-6982

Foto: Oana Nae

Celebrul musical pus în scenă de Răzvan Mazilu a avut un succes răsunător, fiind nominalizat la trei categorii de premii în cadrul celei de-a 28-a ediții a Galei Premiilor UNITER. Lucian Ionescu a obținut Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Gomez Addams din musicalul Familia Addams.

Familia Addams, cu tot alaiul ei de personaje stranii, cu gustul ei pentru tot ce este dark și funebru, ne învață cea mai importantă lecție, aceea a Iubirii. Iubirea ca victorie a omului în fața morții. Veniți, să râdem și să ne amuzăm inteligent, exorcizându-ne de spaimele și umbrele noastre, de propriile noastre frici și prejudecăți!” – Răzvan Mazilu.

Creat de Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa, musicalul spune povestea faimoasei familii dintr-o perspectivă ludică, plină de umor. Alex Ștefănescu s-a ocupat de adaptarea cântecelor în limba română, iar Carmen Stanciu a tradus și adaptat libretul, adăugându-i un strop de efervescență.

 

Carmen – Opera Națională București

Sâmbătă. 2 octombrie, de la ora 18:30, suntem invitați la Opera Națională din București pentru a urmări împreună spectacolul Carmen. Bilete: https://tickets.operanb.ro/event.php?id=27798

Foto: Operanb.ro

Carmen este ultima și cea mai importantă operă a compozitorului francez Georges Bizet. A avut premiera mondială în 1875, la Opéra Comique din Paris. La acel moment din vreme, opera nu a primit laudele pe care le merita, căci realismul producției a șocat publicul, însă spectacolul s-a bucurat de o recunoaștere crescândă. Ceaikovski a prezis că în zece ani va fi cea mai populară lucrare de operă din lume, iar Friedrich Nietzsche a numit-o „una dintre cele mai originale capodopere din literatura de operă”. Genialitatea cu care Bizet a surprins evoluția dramatică, seducătoarele melodii ale faimoasei Habanera, Séguedille sau ale Cântecului toreadorului, accentul spaniol și lirismul francez al unor momente și-au primit, într-un final, aprecierea cuvenită. Subiectul operei este unul tragic. Soldatul Don José, căzut pradă farmecelor gitanei Carmen, este dispus să depășească granițele moralității pentru a câștiga atenția femeii dorite. Orbit de iubire, soldatul își sfidează familia, își compromite cariera, fapte care degenerează mai târziu, conducând la un final trist.

 

Vinovat. Nevinovat. - Teatrul Lucia Sturdza Bulandra

Sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 19:00, la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra se joacă spectacolul Vinovat. Nevinovat. Bilete: https://www.bilet.ro/eveniment/vinovat-nevinovat-7513.

Vinovat. Nevinovat., în regia lui Gelu Colceag, este un spectacol de actualitate, despre asumare sau, mai bine zis, despre puterea de asumare a deciziilor raportate la prejudecățile și evenimentele cu care societatea contemporană românească se confruntă, despre incoerența pururi prezentă în planurile politice, sociale și culturale. Este o oglindă întoarsă către fiecare dintre spectatori. În ce măsura există o distincție clară între bine și rău, când ne lăsăm conduși de prejudecăți personale și cu greu putem privi obiectiv? În ce măsură suntem vinovați sau nevinovați în raport cu celălalt? Când și unde începe această vină?

Tudor Aaron Istodor, Toma Cuzin, Dana Dembinski Medeleanu / Mihaela Rădescu, Vlad Logigan, Alexandru Voicu, Vlad Corbeanu, Valentina Popa, Manuela Hărăbor, Vitalie Bantaș, Doru Ana / Ovidiu Niculescu, Irina Velcescu / Ilinca Manolache, Petre Moraru / Viorel Cojanu sunt actorii care alcătuiesc distribuția spectacolului.

 

Toată liniștea din lume – Centrul de Teatru Educațional Replika

Duminică, 3 octombrie, de la ora 19:00, la Replika, suntem invitați să urmărim spectacolul Toată liniștea din lume. Accesul la spectacol este gratuit, pe bază unei rezervări prin e-mail, la adresa centrulreplika@gmail.com sau la numerele de telefon 0732.101 860 / 0787.714 551.

Foto: centrulreplika.com

Toată liniștea din lume este un spectacol sensibil, emoționant, despre ceea ce înseamnă să fii mamă în zilele noaste. Textul este scris de Mihaela Michailov și Radu Apostol, iar spectacolul ne este prezentat din viziunea regizorală a lui Radu Apostol. Un spectacol cu o singură actriță, Katia Pascariu (Babardeală cu buclulc sau porno balamuc, r. Radu Jude). În Toată liniștea din lume sunt condensate 12 ore din viața unei mame, o mamă singură cu doi copii, unul de 14, celălalt de 16 ani, unul considerat „tipic”, celălalt manifestă o formă de autism sever. Spectacolul radiografiază relația dintre mama și copii în societatea contemporană, conexiunea profundă dintre două ființe și încărcătura emoțională, grijile, responsabilitățile, ambiția, curajul, dragostea și bucuria, toate sentimentele care vin la pachet odată cu cuvântul „mamă”, magia care se întâmplă odată cu multiplicarea unei ființe. „Pentru toate clipele în care ai simțit că ești cumplit de singură. Pentru toți anii în care ai tânjit s-auzi <>. Pentru toate nopțile care ai sperat să se sfârșească în altfel de dimineți.”.

Spectacolul face parte din proiectul ”Teatru de Risc. Scenarii hibride pentru realități imediate”, inițiat de Asociația ADO, în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, un proiect co-finanțat de AFCN.

  • Recomandari de Delia Mitrache.

Delia Mitrache

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter