Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/09/2021
Eat & Drink / Horeca

5 locuri din țară unde mănânci o pizza bună

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 locuri din țară unde mănânci o pizza bună Share 5 locuri din țară unde mănânci o pizza bună


Legenda spune că nu există oraș din România care să nu aibă o pizzerie. Faptul că suntem latini la bază, ne face să și să iubim în mod deosebit acest preparat italienesc. Însă, în toată această mare de pizzerii, foarte multe sunt de slabă calitate. În același timp, există și pizzerii excelente, iar lista de mai jos este compusă doar din acestea din urmă, unde sigur vei găsi pizza ca-n Italia.

București – Zest Pizza 

5 locuri din țară unde mănânci o pizza bună

Cei de la Zest Pizza și-au luat diploma în prepararea acestui fel de mâncare direct de la Accademia Pizzaioli, pentru a se asigura că fac cum trebuie totul, iar acest lucru se vede, pentru că aici poți mânca una dintre cele mai bune pizza din oraș. Nu trebuie decât să arunci un ochi pe meniul lor pentru a vedea că nu au acele pizza clasice, ci niște nebunii pe care sigur vei vrea să le încerci. 

Adresă: Franceză 46

Tel: 0770.432.872

Brașov – Massimo

5 locuri din țară unde mănânci o pizza bună

Cei de la Massimo vin cu o ofertă de pizza mai deosebită, este vorba de „stirata”. Acest tip de pizza este specific zonei Emilia-Romagna, are o formă ovală și se coace în cuptor până când baza devine crocantă în exterior și moale în interior. Se prepară din ingrediente simple și ușoare de digerat, iar aluatul este preparat cu maia. La Massimo o găsești în tot felul de variante, printre care și clasicele Margherita, 4 Formaggi, Capricciosa, Prosciutto e Funghi. 

Adresă: Republicii 4

Telefon: 0368.407.000

Cluj – Perfetto Pizza Italiano

5 locuri din țară unde mănânci o pizza bună

Și în Cluj, la Perfetto, vei găsi o pizza autentică, preparată cu 100% ingrediente italienești de cea mai înaltă calitate, preparată după rețete tradiționale. Au și pizza la felie, așa că sfatul nostru ar fi în încerci cât mai multe feluri, pentru că e păcat să te limitezi la una singură când oferta lor e atât de generoasă și de lăudată.

Adresă: Memorandumului 4

Tel: 0785.072.944

Timișoara – Il Classico

5 locuri din țară unde mănânci o pizza bună

Așa cum îi sugerează și numele, Il Classico este un restaurant de familie unde se face pizza autentică, cu ingrediente originale, aluat cu dospire de lungă durată şi fără compromisuri, ca la mamma ei. Ea e pregătită de Pizza Chef – Davide Barbolini, care de multe ori își lasă fantezia liberă și creează tot felul de tipuri de pizza cu adevărat deosebite.

Adresă: Conac 5A

Tel: 0770.315.889

Iași – Partigiano 

5 locuri din țară unde mănânci o pizza bună

În Iași poți mânca o pizza napoletană autentică la Partigiano. Și aici preparatele din meniu sunt gătite doar cu ingrediente proaspete, venite direct din Italia. Iar combinațiile de pe blatul de pizza fac o adevărata revoluție în rândul papilelor tale gustative. Vezi doar cum sună: mortadella cu fistic, sos de roșii S. Marzano, fior di latte, ricotta și extra bucăți de fistic.

Adresă: Șos. Ștefan Cel Mare și Sfânt 4 

Tel: 0728.281.281

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută