PREMIERĂ | Musical la Odeon: CABARET de Răzvan Mazilu

 foto header © Dani Ioniță

Dansatorul, coregraful și regizorul Răzvan Mazilu, care de aproape 20 de ani coordonează programul Dans la Odeon, pune în scenă pentru prima oară un Musical cu trupa Teatrului Odeon, celebrul CABARET imaginat de Joe Masteroff pe baza piesei I Am a Camera scrisă de John Van Druten în 1951, cu muzica lui John Kander și versurile lui Fredd Ebb. Pentru versiunea de la Odeon traducerea songurilor îi aparţine lui Alex Ştefănescu iar cea a textelor lui Carmen Stanciu. Primele reprezentaţii sunt anunţate pentru luna aceasta.

Cu o experiență deja bine consolidată în acest gen de spectacol (We Will Rock You, Sunetul Muzicii, West Side Story s.a.m.d.), reconfirmată și de nominalizarea la Premiul UNITER pentru ‘Cel mai bun spectacol’ cu Familia Addams de la Teatrul Excelsior, Răzvan Mazilu propune spectatorilor un spectacol ce a avut premiera pe Broadway în 1966, s-a bucurat de o ecranizare recompensată cu 8 premii Oscar în 1972, și pe care el însuși l-a mai montat anterior, la Teatrul German de Stat din Timișoara.

Cabaret (1966)

Bazat pe experiențele reale ale scriitorului Christopher Isherwood, care a locuit la Berlin între anii 1929-1933, Musical-ul spune povestea cântăreței Sally Bowles din clubul de noapte Kit Kat, plină de strălucire, dar și viciu, trăită între vis și disperare, într-un Berlin cosmopolit, oraș al plăcerilor și al decadenței. Willkommen, bienvenue, welcome to Cabaret! Emcee, Sally Bowles și fetele sexy de la Kit Kat Klub vă vor oferi o experiență teatrală senzuală și vă vor încânta cu songuri celebre care includ Willkommen, Cabaret, Don’t Tell Mama și Two Ladies.

 “Musicalul este o artă care influențează celelalte arte și care la rândul lui se lasă influențat. Începând cu West Side Story, anii ‘50-‘60, musicalul este oglinda lumii și a societății, a ceea se întâmplă cu noi oamenii și își extrage subiectele din marile întâmplări ale omenirii. Acum montez pentru a doua oară musicalul Cabaret, de data aceasta la Teatrul Odeon. Mă gândeam la faptul că încă se vorbește de pericolul unui nou război și la cât de actual este un titlu care se referă la cel de-al doilea război mondial, dar care se poate referi la orice pericol care planează deasupra noastră oricând.” spunea Răzvan Mazilu în întâlnirea de la Teatrelli cu Octavian Saiu din seria Anotimpurile dialogului despre teatru.

INFO SPECTACOL

Regia, coregrafia, costumele: RĂZVAN MAZILU
Decorul: Sabina Spatariu
Direcția muzicală: Alexei Țurcanu
Light design: Cristian Niculescu și Ștefan Ioșca
Pregătirea muzicală:  Maria Alexievici
Asistent coregrafie: Monica Petrică
Asistent scenografie: Andrei Șova
Distribuția: Ioana Mărcoiu, Mihai Smarandache, Gabriela Popescu, Ionel Mihăilescu, Silvian Vâlcu, Antoaneta Zaharia, Eduard Trifa, Maria Alexievici, Meda Victor, Cristina Danu, Anca Florescu, Cezar Antal, Vlad Bîrzanu, Marian Lepădatu, Relu Poalelungi.

  • Recomandare de Ioan Big.

Ioan Big, Publisher Zile și Nopți

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter