CINE COMBO | Maratonul filmelor horror cu aromă de dovleac

Octombrie vine la pachet cu aerul răcoros de toamnă, aroma de dovleac, culorile captivante, dar și cu o serie de activități perfecte care te introduc în spiritul înfricoșător al sărbătorii de Halloween. Bineînțeles că nici premierele horror, precum „Venom” sau „Antlers”, nu lipsesc din meniul cinematografelor, pregătite să îți dea fiori și să creeze suspansul unei nopți pline de amenințări vizuale memorabile. De la fantome, ființe supranaturale, monștri sau spirite demonice, în sălile de cinema ai parte de adrenalină din plin. Dacă ai în plan și o drumeție la Brașov, între 13 și 17 octombrie treci pe la Dracula Film Festival, care te așteaptă cu un maraton scarry de sezon și avanpremiera filmelor „Halloween Kills” și „Last Night in Soho”. Deci, trick or treat?

„Last Night in Soho”

„Last Night in Soho”, horror psihologic retro regizat de Edgar Wright, este o radiografie întunecată a stilului de viață londonez din anii ‘60 combinată cu o explorare pasională a culturii Pop. Regizorul mixează emoții ispititoare cu riscul nostalgiei dar include și multe din elementele lui preferate, precum suspansul, fiorii și senzualitatea. Eloise (Thomasin McKenzie) este o tânără pasionată de fashion design care dezvoltă un al 6-lea simț ciudat. Ea se regăsește transportată în timp, la Londra, în anul 1966, în corpul unei cântărețe aspirante numită Sandie (Anya Taylor-Joy). În timp ce se află în pielea acesteia, Eloise începe o relație romantică dar își dă seama rapid că viața lui Sandie în era party-urilor de swingeri nu e atât de plină de farmec pe cât pare și atât trecutul cât și prezentul încep să se destrame, având consecințe îngrozitoare. Cu o distribuție formată din Thomasin McKenzie („Old”), Anya Taylor-Joy („The Queen's Gambit”), Matt Smith și Michael Ajao, filmul intră în cinematografe pe 29 octombrie.


Halloween Kills

„Halloween: Noaptea Crimelor”, regizat de David Gordon Green, este un nou capitol din populara franciză horror, tot cu Jamie Lee Curtis în rol principal, starul « Halloween » cu o istorie de peste 40 de ani. La câteva minute după ce Laurie Strode (Curtis), fiica ei Karen (Judy Greer) și nepoata Allyson (Andi Matichak) îl lasă pe monstrul mascat Michael Myers în cușcă, arzând în pivnița casei lui Laurie, aceasta e dusă de urgență la spital cu răni care îi pun viața în pericol, convinsă fiind însă că l-a ucis în cele din urmă pe cel care o torturează de o viață. Dar când Michael reușește să se elibereze din capcană, acesta o ia de la capăt cu baia de sânge ritualică. În timp ce Laurie se luptă cu durerea și se pregătește să se apere împotriva lui, tot orașul Haddonfield i se alătură ca să se ridice împotriva monstrului de neoprit. Răul va muri în această seară. „Halloween: Noaptea Crimelor” are programată premiera în sălile noastre de cinema pe 22 octombrie.

  • Recomandări de Silvia Trașcă:

SilviaTrasca

  •  Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter