BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 11-17 octombrie

 

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 11-17 octombrie

Seară de lectură cu Pavla Horáková | Centrul Ceh 

Luni, 11 octombrie, de la ora 19:00, Centrul Ceh în colaborare cu editura Casa Cărții de Știință, ne invită la o Seară de lectură cu Pavla Horáková cu ocazia celui mai recent roman semnat de autoarea cehă „O teorie a ciudățeniei”. Ada Sabová, personajul principal, cu toate că nu este un stereotip, întruchipează fiecare aspect care îl face pe intelectualul modern ceea ce este. Trăsătura care se evidențiază cel mai puternic este încercarea de a-și stabili un echilibru între viața personală și cea profesională. În acest context, cititorul va găsi o percepție lămuritoare și ușor sarcastică despre existență și lumea din jurul personajului principal, care, până la urmă, își caută libertatea. „O teorie a ciudățeniei” arată modalitățile prin care putem înțelege infinitele complexități ale lumii prin simpla rațiune. Romanul a câștigat Premiul Magnesia Litera pentru proză în 2019 și a fost publicat cu sprijinul Ministerului Culturii al Republicii Cehe. Alături de Pavla Horáková la discuție vor participa și Helliana Ianculescu (traducătoarea romanului), Mircea Dan Duță și moderatoarea Gabriela Georgescu. Intrarea este liberă.

Totul se transformă | Teatrul Național Ion Luca Caragiale

Totul se transformă - spectacolul de Alexandru Popa, în viziunea regizorală a lui Vlad Zamfirescu, se va juca, luni, 11 octombrie, de la ora 20:00, pe scena Teatrului Național Ion Luca Caragiale. Când în fața ta se vor înșira portretele unor anumite tipologii de oameni să nu-ți fie teamă să te regăsești într-un din ele. Actorii dau viață unor personaje desprinse din realitatea cotidiană, cu reacții și frici firești. gânduri care ne-au abătut pe toți și situații prin care toți suntem nevoiți să trecem. Desigur, ca și în viață, e nevoie de un strop de umor și autoironie ca să scapi cu bine. Succesul piesei este asigurat și de istoria dintre regizorul Vlad Zamfirescu și dramaturgul Alexandru Popa. Cei doi au mai realizat împreună și alte producții care și-au găsit drumul spre inima spectatorilor. Printre ele se numără: super comedia de mare succes "All Inclusive", piesa de teatru “Secretul fericirii”, ce a fost ulterior ecranizată, sau spectacolul “Pe o pânză de păianjen”. Distribuție: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Mircea Rusu și Vlad Zamfirescu. Bilet: 140 de lei (tnb.ro).

Carne | Arcub

Miercuri, 13 octombrie, de la ora 19:00, avem ocazia să participăm la un spectacol lectură - Carne, de Andreea Tănase, în regia lui George Zamfir este o bucată de realitate crudă și nedreaptă, care discută traficul de persoane. Le cunoaștem pe Eva și Ana, două femei care se trezesc pe un drum la care nici una dintre ele nu s-ar fi așteptat. Pornind din efervescența începutului unei povești de dragoste și de la promisiunea unui job care pune femeia pe primul loc, cele două tinere ajung să fie exploatate sexual. În timp ce poveștile celor două se împletesc, cea mai răsunătoare întrebare este „Ce-ai fi putut să faci?”. Dar ce poți să faci când nici nu știi că deja ai pornit pe acest drum? Spectacolul este parte a proiectului „S(L)AVE”,  o campanie social-culturală de prevenție a traficului de persoane finanțată de Ministerul Culturii în cadrul programului ACCES 2021. Distribuție: Cezara Petredeanu (Ana), Anda Sârbei (Eva), Vlad Galer (Cristi) și Andreea Bibiri (Sandra). Intrarea este liberă pe bază de rezervare: 0733.060.033/teatru@artedellanima.ro.

Omul cu Șobolani | Expirat Halele Carol

Pe 14 octombrie, joi, de la ora 19:30, ne reîntâlnim cu băieții de la Omul cu Șobolani (OCS) într-un concert electrizant la Expirat Halele Carol. Fanii înrăiți ai muzicii alternative și ai nonconformismului îi știu de mult timp, poate chiar din 1997, la Constanța, atunci când trupa cu nume inspirat din titlul cărții lui Freud s-a înființat și și-a pus amprenta pe scena muzicală românească, devenind emblema unei generații. Până acum au lansat 8 albume, din care fac parte „Marea Căutare” (2012), care a venit dintr-o căutare muzicală și spirituală, deopotrivă, devenind cel mai introspectiv album OCS și „Fabrica de Păpuși”, cel mai recent album al trupei lansat în 2019. Trupa este alcătuită din Dan Amariei (vocal), Nicolae Aramă (chitară), Mihnea Dobrotă (tobe) și Radu Caragea (bas). Bilet: 70 lei (iabilet.ro).

  • Text de Teodora Bratu.

Teodora Bratu

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter