5 produse utile în realizarea unui machiaj de zi

Un mod de exprimare la îndemână, machiajul te ajută în multe privințe. În primul rând, îți pune la dispoziție ustensilele potrivite pentru a scoate în evidență trăsăturile naturale ale chipului tău. În al doilea rând, îți dă puterea să experimentezi orice fel de look îți dorești, astfel încât vei avea parte de un imbold pentru a ieși din zona de confort. Per total, machiajul ar trebui să fie definit prin joacă. Într-adevăr, un make-up artist mizează îndeosebi pe corectitudine și precizie, însă acest aspect nu ar trebui să definească și creațiile persoanelor din jur, care apelează la un corector sau un tuș de ochi, pentru a-și defini ochii.

Cu toate acestea, există o mulțime de opțiuni în ceea ce privește piața produselor cosmetice. Vorbim despre o industrie care se mărește aproape în fiecare zi cu o nouă lansare, iar alegerea a devenit aproape un job cu normă întreagă. Așadar, își face mereu simțită prezența întrebarea: „Ce produse ar trebui să conțină trusa mea de machiaj?”

În cazul în care nu ești o persoană atrasă în mare măsură de arta machiajului, îți propunem câteva produse multifuncționale ce îți vor oferi acoperire, luminozitate și culoare. Astfel, vei fi mereu pregătită pentru orice fel de întâlnire sau ieșire în oraș.

Fondul de ten

Un sondaj realizat de Statista, publicat în luna iulie a acestui an, arată că peste 100 de milioane de femei din Statele Unite au folosit un fond de ten în cursul anului 2020, ceea ce reprezintă un număr remarcabil. Îndrăgit pentru aspectul final pe care îl oferă, există o mulțime de variante, formulate pentru ten uscat, gras, mixt, normal, cu probleme sau sensibil. Astfel, alege un fond de ten care:

  • Se potrivește nevoilor tale, pornind de la gradul de acoperire pe care ți-l dorești. Pentru zi, o textură lejeră și lichidă, cu un grad mic de acoperire, poate fi o alegere bună.
  • Conține ingrediente benefice pentru sănătatea pielii. Spre exemplu, în cazul unui ten uscat, o formulă îmbogățită cu acid hialuronic sau dimethicone va contribui la menținerea unui aspect uniform.
  • Îți subliniază trăsăturile prin culoarea corect aleasă, în funcție de ton (deschis, mediu, închis) și subton (rece, cald, neutru).

Corectorul

Când timpul nu-ți permite să folosești un fond de ten ca bază, corectorul vine repede în ajutor. Având o putere de acoperire medie sau mare, poate ascunde dintr-o singură atingere semnele unei nopți nedormite sau urmele lăsate de acnee ori roșeață. Deoarece o cantitate mică este suficientă pentru toate zonele problematice, întinde corectorul cu ajutorul degetelor. Avantajul clar al acestei metode este aspectul final - chipul va arăta mai natural, fără pete.

Pudra de fixare

Un praf magic, pudra de fixare îndeplinește un scop important în procesul de machiaj, indiferent că este simplu sau complex: te asigură de faptul că produsele cremoase aplicate anterior nu vor migra în liniile fine ale feței și constituie o bază bună pentru restul elementelor (pudră de contur, iluminator, fard de obraz).

Recomandată îndeosebi pentru tenurile mixte sau grase, pudra de fixare se aplică într-un strat subțire pe întreaga suprafață a feței, punând accent în zona T (frunte, nas, bărbie), unde se poate forma exces de sebum.

Mascara

Pentru alungire, volum sau definire a genelor, mascara accentuează privirea și frumusețea naturală a ochilor. Când vrei să adaugi un pic de culoare în machiajul tău natural, o mascara colorată este aliatul tău de nădejde.

Rujul

Un element multifuncțional, rujul poate fi folosit atât pentru colorarea buzelor, a pleoapelor, dar poate îndeplini și rolul unui fard de obraz. În acest mod, vei crea un echilibru cromatic între restul produselor cosmetice.

Mai mult decât atât, rujul pune în valoare forma buzelor tale. Desigur, dacă ești nemulțumită de mărimea lor naturală, poți trasa conturul buzelor cu câțiva milimetri în afara formei obișnuite. În acest fel, vei crea impresia de buze mărite.

În cele din urmă, distrează-te printre culori, texturi și produse cosmetice. Experimentează bucuria de a descoperi noi comori care îți vor îmbogăți colecția de machiaj!

Sursă foto: Unsplash.com

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter