5 cafenele de specialitate din țară

Cafeaua de specialitate nu mai e de mult un moft, ci o necesitate pentru toți cei care doresc să-și înceapă ziua cu o cafea adevărată, care-ți trezește și simțurile, nu doar pulsul. Și, cum toamna cafeaua are un cu totul alt gust, iată 5 cafenele de specialitate pe care să le încerci, indiferent dacă ești în București, Brașov, Cluj, Timișoara sau Iași.


București

AM. Specialty Coffee

 • Constantin Bosianu 21
 • 0771.293.521

AM. Specialty Coffee este o cafenea de specialitate nou apărută în oraș și care a lansat o invitație deschisă tuturor celor care vor să lucreze remote. Interiorul are spații speciale pentru cei care au nevoie de concentrare în fața laptopului, dar vine și cu o ofertă de cafea bună, craft drinks și gustări, diferite evenimente, concerte, proiecții de film, expoziții și workshop-uri. Pe lângă toate acestea, în aceeași curte există și un spațiu de co-living, care are o comunitate înfloritoare.


Brașov

CH9 Specialty Coffee

 • Curtea Johannes Honterus 9
 • 0749.162.466

CH9 Specialty Coffee se află în Curtea Johannes Honterus, într-o clădire din secolul XVIII. Casa a fost ridicată la puțin timp după marele incendiu din 21 aprilie 1689, care a distrus parțial orașul medieval. La Bienala de Arhitectură 2020 localul a fost premiat pentru restaurarea și reabilitarea clădirii monument istoric. Cafeaua pe care o puteți descoperi aici este prăjită chiar în Brașov, de Spired Roastery, printr-o metodă unică în România, anume prăjirea boabelor de cafea în flux de aer fierbinte.


Cluj

YUME Coffee

 • Victor Babeș 21
 • 0740.308.080

Când ești în Cluj, la YUME Coffee mergi la sigur atunci când vrei să bei o cafea cu adevărat deosebită. Cafeneaua este alimentată cu cafea de la prăjitoria proprie (YUME Coffee Roasters), iar proprietarii sunt obsedați de calitate și de tot ce înseamnă aparatura de ultima generație din acest domeniu.


Timișoara

Birou. Cafea de specialitate

 • Gheorghe Lazăr 6
 • 0731.936.426

Aflată în imediata apropiere a Pieței Unirii, cafeneaua Birou este locul ideal pentru a începe o zi friguroasă de octombrie în Timișoara. Cafeaua bună de aici este uneori însoțită de ginger shots și de cele mai multe ori de banana bread sau brownies, dar întotdeauna vine la pachet cu o atmosferă plăcută și voie bună.


Iași

FIKA

 • Piața Unirii 7, bloc B4
 • 0734.524.274

În afară de o cafea bună de specialitate, la FIKA găsești și tot ce trebuie pentru un mic dejun consistent. De fapt, numele locului spune tot, deoarece în suedeză FIKA înseamnă un stil de viață, un ritual social. Înseamnă „a lua o pauză”, de cele mai multe ori o pauză de cafea, cu condiția să mai adaugi și o prăjiturică, un sandviș sau ceva de ronțăit. Așa că este cu siguranță locul ideal de a da start unei noi zile în frumosul oraș Iași.

 • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter