HomeFest #7 | unu-la-unu

HomeFest este primul festival cultural din România care, din 2014, deschide uşa larg proiectelor artistice ce încap în sufragerii, dormitoare, în general în casele oamenilor. Performance, teatru, dans, muzică, film, expoziții, lecturi și ateliere, în fapt o suită de aventuri culturale urbane propuse de artiști români și străini, s-au lăsat descoperite de fiecare dată de un public foarte divers. Curioși și curajoși, artiști și spectatori deopotrivă, sunt gata să treacă pragul acestei lumi aparte, unice și irepetabile din fiecare apartament, pe care îl transformă dintr-o unitate locativă într-una culturală.

Toamna asta HomeFest a împlinit 7 ani. De când cu pandemia nu ne plictisim și ne reinventăm de la un an la altul, astfel că ediția 2021 este dedicată performance-urilor unu la unu. 15 artiști români și străini vor fi, fiecare, față în față cu un singur spectator. Acesta va avea rolul de a transmite live, din casa artistului, pentru alți 25 care îi vor urmări pe Zoom.

„Ceea ce propune HomeFest încă de la prima ediție este atât o recontextualizare a artei prin spațiul de performance, cât și producerea de relații sociale prin intermediul artei. În contextul lipsei de interacțiune umană cu efecte incalculabile deocamdată care a caracterizat ultima perioadă, prin tema aleasă a festivalului, Healing, prin performance-urile unu la unu care vor putea fi vizionate live de către spectatori vom deveni, sperăm, unul dintre agenții de normalizare a relațiilor inter-umane, punând umărul la procesul de vindecare al societății grav afectată de pandemie.” (Jean-Lorin Sterian, inițiatorul HomeFest)

Festivalul ține 12 zile, între 27.10 – 7.11 și prezintă 15 artiști din 7 țări în tot atâtea performance-uri. Biletul online este gratuit. Pentru a-l obține, spectatorul trimite un scurt video în care filmează o îmbrățișare.

Rezervări bilete | Eveniment | Website - program, detalii performance-uri, biografii artști, noutăți

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter