Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/10/2021
Artă & Cultură / Carte

100 de artiști și spectacole în Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii 100 de artiști și spectacole în Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc Share 100 de artiști și spectacole în Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc


Portalul tău multimedia către istoria teatrului românesc, www.dmtr.ro, s-a îmbogățit în acest an, ajungând la 100 de intrări de dicționar. Profilurile de artiști și spectacole sunt create de o echipă complexă, de peste 50 de oameni, alcătuită din specialiști în teatru care au scris articole introductive, din perspectivă contemporană, și studenți la facultățile cu profil de teatru, care au strâns materialele conexe pentru fiecare dintre ele. Autoarea conceptului, criticul de teatru Cristina Modreanu explică: ”Am lucrat foarte strâns cu colegii de la Universitatea Babeș-Bolyai și de la Universitatea de Arte din Tg. Mureș, în special cu doamnele profesoare Miruna Runcan și Raluca Blaga, pentru a stabili listele de noi intrări în dicționar, pentru a coordona studenții și autorii și pentru a completa profilurile multimedia. Mai avem încă multe personalități și spectacole-eveniment de cercetat, mai ales din perioada de după 1989 și sperăm că vom găsi și în viitor fondurile necesare pentru a continua acest proiect independent, esențial pentru păstrarea memoriei teatrului românesc.”

Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc

DMTR este o platformă digitală creată pentru a oferi conținut nou, de specialitate, dar și pentru a agrega, în același timp, informația existentă deja online despre artiști legendari și spectacole cult ale teatrului românesc. DMTR propune un timp de calitate pentru un public extrem de divers, de la cercetători și specialiști în studiile umaniste, la pasionați de teatru de toate vârstele care vor găsi pe site link-uri către spectacole video și radiofonice, fotografii din spectacole de epocă, materiale scanate din arhive publice și private.

100 de artiști și spectacole în Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc

Lansarea oficială a DMTR # 100 va avea loc pe 7 noiembrie, ora 20.00, în cadrul FNT 2021, și va consta într-un spectacol-proiecție pe fațada Teatrului Odeon din București. Trecătorii pe Calea Victoriei vor prima cărți poștale unicat cu imagini din spectacole memorabile, incluzând și QR codul pe care îl pot scana pentru a ajunge direct la site. Evenimentul din 7 noiembrie este produs cu sprijinul FNT.

Pentru mai multe informații despre proiectul www.dmtr.ro urmăriți pagina de Facebook dedicată proiectului (Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc – DMTR.ro)

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută