TOATE VIEȚUITOARELE MARI ȘI MICI

Mult celebrata adaptare TV a memoriilor clasice ale lui James Herriot despre un veterinar din Yorkshire, Toate viețuitoarele mari și mici, revine cu sezonul 2 și toată lumea vorbește despre asta!

Cu acest sezon produs în 2020, serialul, una dintre acele drame britanice absolut încântătoare, a fost întâmpinat în Marea Britanie cu recenzii extraordinare. Criticii de televiziune din Marea Britanie se referă la el drept „o ceașcă reconfortantă de ceai Yorkshire” și „un tonic TV foarte necesar pe măsură ce accelerăm către viața post-pandemie”.

Sezonul 2 al acestui serial va avea premiera exclusiv la televiziunea Epic Drama, vineri, 12 noiembrie, la 21:15. 

Produs de compania de producție Playground, câștigătoare a BAFTA și a Globului de Aur, noul sezon o are pe actrița britanică Patricia Hodge (Miranda, A Very English Scandal) în rolul doamnei Pumphrey, proprietarul minunat de excentric al răsfățatului pechinez Tricki Woo. Nicholas Ralph își reia rolul de tânăr veterinar de țară James Herriot, Samuel West (Mr. Selfridge, On Chesil Beach) este Siegfried Farnon, mentorul neconvențional al lui James, iar Anna Madeley (Deadwater Fell, Patrick Melrose) apare în rolul doamnei Hall, figura maternă de la Skeldale House. Callum Woodhouse (The Durrells) ca fratele rătăcit al lui Siegfried, Tristan Farnon, iar actrița Rachel Shenton (Switched at Birth, White Gold) este fiica fermierului local independent Helen Alderson. În sezonul 2 îl revedem și pe Matthew Lewis (seria de filme Harry Potter, Ripper Street) în rolul lui Hugh Hulton, care revine în Darrowby după o perioadă de reflecție în străinătate, ca urmare a sfârșitului brusc al uniunii lui cu Helen Alderson.

Toate viețuitoarele mari și mici este un clasic atemporal care continuă să fie mult iubit de generații. Seria originală a BBC, bazată pe cărțile lui James Herriot, s-a desfășurat pe parcursul a 90 de episoade între 1978 și 1990. Cărțile s-au vândut în 60 de milioane de exemplare la nivel internațional, devenind un fenomen cultural global cu fani devotați din întreaga lume. Cu un accent puternic pe comunitate și pe importanța acesteia în viețile noastre, lumea și spiritul lui Herriot este un antidot foarte necesar pentru provocările modernității și ne reamintește tuturor că apartenența la o comunitate ne face parte din ceva mai mare decât noi înșine.

Filmul un remake dulce și blând în mod deliberat, în care nu se întâmplă mai nimic, dar totul este cald și minunat de urmărit. Este ca și cum ți-ai cufunda creierul într-un ceainic plin cu ceai cald, Yorkshire, evident. Nu a încercat, spre deosebire de atâtea alte remake-uri, nici măcar vag ceva neplăcut. Dacă Morpheus din Matrix ar convins-o vreodată pe bunica să ia pastila albastră, asta ar fi văzut. Personajele din Yorkshire Dales sunt încă uluitoare, iar problemele cu care se confruntă rămân minime și ușor de rezolvat. Toți sunt plăcuți, chiar și cei mai răuvoitori.

A face un astfel de serial nu este, totuși, ușor de realizat. Ajută faptul că producția a avut o serie de cărți și un program îndrăgit din care să se inspire, desigur, dar este nevoie de efort pentru a rămâne atât de plăcut în mod constant. O întorsătură greșită – o cădere în sarcasm, parodiere, ori vreun comentariu social contemporan stângaci – și iluzia ar fi spulberată. Toate viețuitoarele mari și mici trebuie să fie mici, stoice și sincere prin design, iar asta limitează foarte mult terenul pe care îl poate acoperi. Faptul că se poate mișca atât de ușor în aceste limite este o bucurie de privit.