Un tânăr brașovean, vicecampion mondial la Ju-Jitsu

Campionatul Mondial Ju-Jitsu U16, U18, U21, Adulți și Para pe sistemele Fighting, Duo, Show și Ju-Jitsu, s-a desfasurat în Abu Dhabi – Emiratele Arabe Unite, în perioada 03.11 – 11.11.2021 unde România s-a clasat pe locul 2 pe națiuni.

În concurs s-au înscris peste 1263 de sportivi din 60 de tari, sportivi foarte bine pregătiți atât tehnic cât și fizic, iar nivelul competițional a fost foarte ridicat.

Delegația României a fost reprezentată de 67 sportivi și 8 antrenori.

 

Printre ei s-a aflat și Christian Andrei Stan, elev la scola nr 11 Brașov, în clasa a-VIII-a.

Corpul lui este plin de vanatai, dar fața este toată un zâmbet! La doar 13 ani și 11 luni este deja vicecampion mondial categoria Fighting U16, - 46 Kg.

Christian spune că a avut emoții mari în timpul acestui concurs, dar dorința uriașă de a face performanță a învins orice obstacol.

„Am inceput acest sport din dorința de a face mișcare. Nu m-am gândit niciodată la performanță, dar prin multă muncă am devenit din ce în ce mai bun. Antrenorul m-a încurajat să particip la numeroase competiții unde am obținut rezultate foarte bune. Cea mai mare reușită din cariera mea de sportiv de până acum este titlul de Vicecampion Mondial obținut la Campionatul Mondial care s-a desfasurat luna aceasta în Abu Dhabi. Odată intrat în sala de concurs, am simțit fluturi în stomac, mi-au transpirat palmele, iar gandul mi-a fost doar la medalie.

Știam că voi lupta cu adversari puternici, dar nu am cedat, mi am dorit foarte mult să reușesc să mă întorc acasa victorios, drept urmare am dat tot ce am avut mai bun din mine și am reușit. Sunt vicecampion mondial la 14 ani. Țin să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la obținerea acestui rezultat: antrenorilor Boglut Lucian, Ciprian Bucur, Alex Blanaru de la C.S. Kokoro Brașov, dar și sponsorului care a făcut posibila deplasarea la Abu Dhabi, Alin Grasu de la Sânpetru Residence.“

În această săptămână, pe site-ul Zile și Nopți, va fi publicat un interviu cu tânărul Christian Andrei Stan.