Podcast: „În numele Tatălui, al Fiului și al Casei Gucci”

„House of Gucci” vine cu o încărcătură puternic structurată de istoria relativ recentă și de numele Gucci care este printre cele mai populare din istorie. De altfel, într-un top al celor mai cunoscute nume de branduri, Gucci ocupă locul 53, fiind în fața unora ca Prada, Lego, Adidas sau Starbucks.

Dar nu asta a vrut Ridley Scott să scoată la iveală prin acest film. Faima ar fi premisa de la care pleacă filmul. Iar de aici ramificațiile poveștii sunt atât de dese încât tu, ca privitor, ai impresia că te pierzi în firul epic, deși filmul e legat foarte bine. De ce simți că te pierzi în peisajul din „House of Gucci”? Pentru că sunt atât de multe personaje cheie încât e greu să le delimitezi între „principale„ și „secundare”. Aici, însă, este un fir foarte subțire, de care Scott era conștient că s-ar fi putut rupe dacă ar fi forțat „osia” filmului. Iar ca asta să nu se întâmple trebuie să știi să-ți așezi personajele cu o precizie matematică. Probabil, că dacă un regizor neexperimentat ar fi avut misiunea asta ar fi putut rupe firul cu ușurință, transformând acest potențial aur scenaristic într-o tinichea. Și ca să închid cercul, balansul acesta chirurgical din filmul nostru este realizat de o pleiadă de actori senzaționali.

Citește AICI ediția de noiembrie Zile și Nopți

„House of Gucci” este un biopic croit perfect pentru nevoile cinematografice ale zilelor noastre, o producție care a trecut prin foc și sabie și al cărui proces de realizare a început în 2006. Inițial, pentru rolurile principale au fost vizați atunci Angelina Jolie și Leonardo Di Caprio, iar ulterior și Penelope Cruz. În 2012, Ridley Scott a pasat regia în pre-producție fiicei sale Jordan Scott. 4 ani mai târziu, în fotoliul de regizor s-a instalat Wong Kar-wai(In The Mood for Love), care a venit la rându-i cu o propunere: Margot Robbie. În 2019, lucrurile a intrat pe direcția pe care o știm în prezent, Ridley Scott revenind ca regizor al „House of Gucci”.

Dați-i o șansă se devină favoritul vostru pe 2021.

„În numele Tatălui, al Fiului și al Casei Gucci”

Ascultă podcast-ul Zile și Nopți dedicat filmului Casa Gucci, pe un text de Vlad Copilu și narat de Ștefan Cojocaru.

Soundclound

Spotify

 

Google Podcast

google podcast zilesinopti

Apple Podcast 

Zile și Nopți este o platformă de experiențe Pop Culture, cu apariții în print și online.

În print, revista Zile și Nopți apare lunar în București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și bilunar la Sibiu și Oradea.

  • Newsletter Zile și Nopți
 

Newsletter