BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 22-28 noiembrie

Sonata Arctica | Club Quantic

Începem săptămâna cu un concert al celor de la Sonata Arctica la Club Quantic, luni, 22 noiembrie, de la ora 19:00. Este vorba despre una dintre cele mai iubite formații nordice care colindă scenele încă din 1995, de pe vremea când erau cunoscuți ca Tricky Beans. Cvartetul finlandez se specializează într-o variație orchestrală uluitoare a heavy metal-ului european, lansându-și albumul de debut în 1999, sub numele de „Ecliptica”. În cei 20 de ani de activitate, formația a avut turnee alături de nume precum Iron Maiden, Nightwish, Dio, Stratovarius, Ensiferum, DragonForce sau Alice Cooper. În toamna lui 2019, Sonata Arctica a lansat cel mai recent material de studio intitulat „Talviyo”, ce se traduce prin „Noapte de Iarna”. Discul a intrat în topurile muzicale în țări ca Finlanda, Germania sau Franța. Bilet: 79/89/99/120 lei (iabilet.ro).

 

Băiatul din Brooklyn | Teatrul Evreiesc de Stat

Miercuri, 24 noiembrie, de la ora 18:00, la Teatrul Evreiesc de Stat urmărim Băiatul din Brooklyn, o poveste dramaturgului american Donald Margulies, în regia lui Cristi Juncu. Eric Weiss cunoaște în sfârșit succesul, românul său autobiografic devenind bestseller, aducându-i faima mult dorită. Dar se pare că succesul profesional înseamnă un declin în orice alt capitol al vieții. Soţia îl părăseşte, tatăl bolnav este internat în spital, iar prietenul lui din copilărie crede că l-a trădat. Cu o privire tragică, dar ușor amuzantă și emoționantă asupra familiei, prietenilor şi a succesului, descifrăm resorturile intime ale fiecăruia, demonstrând ştiinţa dramaturgului american în a descifra psihologia relaţiilor. Distribuție: Tudor Aaron Istodor, Andrei Finți, Marius Călugărița, Raluca Aprodu, Mihaela Velicu, Natalie Ester, Cezar Grumăzescu și Ruxandra Dragomir. Bilet: 43 lei (mystage.ro).

 

O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții | Teatrul Național București Ion Luca Caragiale

La Teatrul Național București Ion Luca Caragiale, joi, 25 noiembrie, de la ora 20:00, se va pune în scenă un show performativ, care are la bază adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens, după bestsellerul lui Mark Haddon, în regia lui Bobi Pricop - O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții. Nici Sherlock Holmes nu se poate compara cu Christopher, un adolescent special, de 15 ani. Calculează, analizează, cântăreşte, măsoară, observă şi percepe viaţa prin filtrele logicii - după aceste reguli își trăiește viața. Este diagnosticat cu sindromul Asperger și se caracterizează drept „matematician cu oareşce dificultăţi comportamentale”. Însă marea provocare care îi va pune abilitățile la încercare vine mai devreme decât s-ar aștepta: uciderea câinelui Wellington cu o furcă. Dar vinovatul? Noaptea crimei pare a fi plină de întâmplări ciudate la miezul vieţii pentru părinţii săi, vecinii săi, precum şi alte victime ale rănilor trecutului. Distribuție: Ciprian Nicula, Emilian Oprea, Ana Ciontea, Rodica Ionescu și Carmen Ungureanu. Bilet: 20/40 lei (mystage.ro).

 

Omagiu Stelian Olariu | Opera Națională București

Vineri, 26 noiembrie, de la ora 18:00, vom avea ocazia să ascultăm Corul Operei Naționale București, într-un spectacol-omagiu adus marelui dirijor Stelian Olariu. Începând din anul 1963, Stelian Olariu a preluat conducerea Corului Operei ca maestru de cor, funcţie pe care a deţinut-o până în 2017, an în care a avut loc decesul acestuia. În acest timp a pregătit 120 de titluri de operă, operetă şi vocal-simfonic, îndrumând Corul ONB în realizarea și înregistrarea a unor titluri de renume precum „Oedipe”, de George Enescu, „Tosca”, de Giacomo Puccini, „La traviata”, „Rigoletto”, „Il trovatore” („Trubadurul”), de Giuseppe Verdi, şi „La Bohéme”, de Giacomo Puccini. La finalul vieții sale se puteau număra peste 8.000 de spectacole realizate numai la Opera Națională București și o serie de turnee în întreaga lume, incluzând țări precum Germania, Anglia, Italia, Elveţia, Spania, Olanda, Belgia, Austria, Iugoslavia, Rusia, Japonia și Thailanda. Dirijor: Daniel Jinga. Pianist: Sabin Orbulescu. Bilet: 90/110/150 lei (tickets.operanb.ro).

  • Text de Teodora Bratu.

Teodora Bratu

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter