Cinci elemente care schimbă rapid atmosfera locuinţei tale

Dacă îţi doreşti să reîmprospătezi atmosfera din locuinţa ta, dar bugetul sau timpul nu îţi permit să faci modificări semnificative, poţi alege să faci doar câteva schimbări de efect. Iată care sunt cele cinci elemente care vor da un aer nou casei tale în cel mai scurt timp. 

1. Schimbă parchetul

Poate nu este neapărat evident, dar parchetul are un impact semnificativ asupra aspectului general al locuinţei tale. Un parchet învechit, pătat sau care nu este bine pus va da un aer dezordonat şi neplăcut unei încăperi. Aşadar, dacă vrei să faci o schimbare poţi începe de aici. Alege, de exemplu, un parchet laminat de 8 mm de bună calitate cum este cel din colecţia Cinema de la Tarkett, care are un finisaj în șanfren şi plăci embosate în relief. Acest design, care este rezistent la uzură și zgârieturi, dar şi ușor de întreținut  te va ajuta să creezi o atmosferă unică în casa ta. În plus, schimbarea parchetului este un proces relativ simplu şi rapid, care nu te va ţine cu casa în dezordine zile în şir. 

2. Noi covoare, perdele şi draperii

O altă modalitate rapidă de a da un aer fresh locuinţei tale implică schimbarea covoarelor, a perdelelor şi a draperiilor, dacă este cazul. În primul rând trebuie să alegi o paletă de culori care să se regăsească pe toate aceste produse, ca să obţii o coerenţă cromatică, esenţială dacă îţi doreşti interioare elegante. În al doilea rând, trebuie să ţii cont de cât de mari sunt încăperile din locuinţa ta. Dacă ai un apartament spaţios şi luminos, poţi opta pentru orice fel de culori, inclusiv pentru tonuri mai închise. În cazul în care camerele sunt mai mici, alege culori cât mai deschise sau neutre. În ultimul rând, dar nu mai puţin important, în cazul unui apartament mic, de exemplu, poţi renunţa la draperii, care adaugă volum şi fac spaţiul să pară şi mai limitat. 

3. Obiecte de decor interesante

Se spune că detaliile fac diferenţa şi este perfect adevărat şi în cazul amenajărilor interioare. Ca să dai un aer proaspăt casei tale, fă câteva schimbări şi la capitolul obiecte de decor. De exemplu, poţi alege să înrămezi fotografii pe care le-ai făcut chiar tu în vacanţă şi să le foloseşti pentru a face un perete stil galerie. Este o idee foarte simplă nu numai de decor, dar şi de personalizare a spaţiului în care locuieşti. Dacă locuieşti într-un apartament mic şi simţi nevoia să creezi iluzia optică a unui spaţiu mai generos, poţi adăuga în camera de zi şi pe hol oglinzi mai mari. Dacă eşti iubitor de obiecte vintage, nu ezita să vezi ce au de oferit târgurile de vechituri şi buticurile din oraşul tău. Poţi găsi piese cu adevărat speciale. 

4. Mai mult verde

Plantele sunt o modalitate minunată de a adaugă o pată de culoare într-o cameră care poate părea ternă. Două ghivece mari cu plante pot schimba semnificativ felul în care arată livingul tău. În plus, poţi alege plante care purifică aerul, cum este, de exemplu, crinul păcii sau aloe vera, pentru dormitorul principal şi cel al copiilor. Din bucătărie nu ar trebui să-ţi lipsească ghivecele cu plante aromatice, care nu sunt utile numai la gătit, ci înveselesc întreaga încăpere. Mai mult decât atât, dacă alegi ghivece din ceramică frumos decorate, atunci faci din plantele din casă un element de decor şi mai interesant. 

5. Altă culoare pentru mobilă

Acesta ar putea fi un proces care să îţi consume mai mult timp, dar merită din plin. Dacă bugetul nu-ţi permite să-ţi schimbi mobila de bucătărie, de exemplu, poţi încerca să-i dai un aer proaspăt vopsind-o în altă culoare. Există, de exemplu, vopseluri speciale care se usucă foarte repede şi care pot fi aplicate pe diferite tipuri de materiale. Cu puţină atenţie, răbdare  şi respectând cu stricteţe indicaţiile de pe ambalaj, în numai două zile poţi avea o mobilă ca nouă, care să schimbe complet atmosfera din bucătăria ta.  

Aşadar, schimbând doar câteva elemente din locuinţă îi poţi da un aer proaspăt şi te poţi bucura de un decor potrivit gusturilor tale.

Sursă foto: Pexels.com

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter