Descoperă care sunt cele mai bune filme despre grădinărit

Știm că pasiunea pentru grădinărit îți ocupă foarte mult timp, dar din când în când ai nevoie și de câteva momente de relaxare. Așa că am întocmit o listă de filme și documentare pe care n-ar trebui să le ratezi. După ce ți-ai terminat activitățile zilnice, nu trebuie decât să te instalezi confortabil în fața televizorului și să alegi una sau mai multe dintre opțiunile prezentate în rândurile următoare. 

Află totul despre „Grădina Secretă” a lui Mary

Așadar, după o zi grea de muncă în grădină, după ce ai terminat documentarea legată de cel mai bun motocultor pe care ți l-ai putea achiziționa, a venit momentul să îți faci timp și pentru tine. „The Secret Garden” (Grădina Secretă) este o alegere perfectă. Există mai multe ecranizări ale romanului scris de Frances Hodgson Burnett, ultima dintre ele realizată în 2020.

Filmul prezintă povestea lui Mary Lennox, o fetiță crescută în India care, după ce a rămas orfană, este trimisă în Anglia, să locuiască la reședința unchiului său. Aici descoperă o grădină secretă, lăsată în paragină, pe care începe s-o îngrijească alături de grădinarul Ben Wheatherstaff și de vărul ei, Colin Craven. Mary se transformă și înflorește în același timp cu grădina ei secretă, acesta fiind și mesajul filmului. Sănătatea și liniștea sufletească ar trebui cultivate precum florile unei grădini.   

De ce reprezintă grădinăritul vindecarea Pământului

N-ar trebui să ratezi „Kiss the Ground” sau „Vindecarea Pământului”. Este un film documentar în cadrul căruia activiști de mediu cu nume grele, oameni de știință, fermieri și politicieni vorbesc despre felul în care agricultura regenerativă ar putea salva lumea, prin echilibrarea climei, refacerea rezervelor de apă și asigurarea hranei pentru întreaga omenire. Actorul Woody Harrelson este naratorul filmului și unul dintre personaje, dar vei avea ocazia să recunoști și alte celebrități, precum fotomodelul Gisele Bundchen, jucătorul de fotbal american Tom Brady sau cântărețul Jason Mraz, cu toții implicați în acțiuni de protejare a mediului. 

Realizatorii filmului prezintă felul în care utilizarea pesticidelor a dus la degradarea solului, dar și soluția agriculturii regenerative, o practică sustenabilă prin care terenurile degradate pot fi readuse la viață. Trailerul filmului este disponibil aici.   

Cum se face troc cu cartofi în Georgia

Dacă ești pasionat de culturile de cartofi, atunci cu siguranță îți va plăcea scurtmetrajul „The Trader” (Comerciantul), ce poate fi urmărit și pe Netflix. Acesta prezintă povestea lui Gela, un vânzător ambulant, care merge prin zonele rurale din Georgia. El face troc cu localnicii și le oferă acestora bunuri și haine second-hand în schimbul cartofilor. Dacă ești curios să vezi câte kilograme a primit în schimbul unei perechi de pantofi, ia-ți o pauză de 23 de minute, atât cât durează filmul care a primit și două premii pentru cel mai bun documentar scurt în 2018. 

Descoperă povestea unei albine interpretate de Jerry Seinfeld

Dacă vrei să te uiți la un film bun alături de întreaga familie, inclusiv cei mai mici dintre membri, atunci ai putea să încerci „Bee Movie - Povestea unei albine”. Este o animație din 2007, în care comediantul Jerry Seinfeld și-a asumat rolul de producător, scenarist și interpret al personajului principal. Ce-ar trebui să știi, pe scurt: Barry este o albinuță muncitoare care se hotărăște să îi dea în judecată pe oameni pentru că aceștia i-au furat mierea și au exploatat albinele ani la rând. Mai trebuie să știi că filmul a fost apreciat de critici pentru umorul său, nu neapărat pentru scenariu. Este numai bun să-l vezi alături de cei dragi, într-o sâmbătă seara. 

Acestea sunt recomandările noastre de filme despre grădinărit. Lasă-ne și tu în comentarii alte sugestii. 

Sursă foto: Shutterstock.com