Travel: Puburi și cocktailuri pe care nu ar trebui să le ratezi în Barcelona

Dacă iei în considerare ideea unei evadări tomnatice în Spania, Barcelona ar trebui neapărat să se găsească în topul preferințelor, chiar şi în off-season una dintre cele mai populare destinații pentru călătorii din întreaga Europă.

Este un oraș cosmopolit, unul dintre cele mai frumoase din lume, în care o mare varietate de epoci, stiluri și genuri sunt amestecate aici într-un cocktail magic, iar numărul atracțiilor turistice din acest oraș este atât de mare încât, pur și simplu, nu este posibil să vezi totul într-un timp scurt şi merită să îl (re)descoperi pe îndelete, pe parcursul mai multor incursiuni.

foto: Aleksandar Pasaric from Pexels

Dacă vrei cu adevărat să pătrunzi în viața și în spiritul catalan, un cocktail servit fie într-un restaurant elegant, fie într-un pub mai retras, este întotdeauna alegerea perfectă. Indiferent de locul ales, barmanii, prin creativitatea și priceperea lor, îți vor pregăti adevărate opere de artă. În ultimii ani, cocktailurile au ieșit în prim-plan... prin numeroase baruri și puburi deschise în oraş sau în împrejurimi, care servesc o gamă vastă și savuroasă de preparate, ce reușesc să satisfacă până și cei mai exigenți consumatori.

Când vine vorba de cocktailuri, sigur, Mojito, Sex on the beach, Margarita sau Bloody Mary sunt de regulă alegerea majorității, însă veți putea descoperi o gamă variată a acestor băuturi, unele mai puțin cunoscute, mixuri elegante ce cu siguranță vor fi pe gustul tuturor. Iată câteva puburi și cocktailuri recomandate dacă vizitaţi Barcelona...

La Whiskeria

Este un bar elegant, un loc relaxant și discret, situat la câțiva pași de agitația de pe Las Ramblas, pe Carrer de Sitages 3. Picturile în ulei, un vechi ceas cu pendul, un gramofon, împreună cu mesele și scaunele conferă o eleganță atemporală acestui local. Aici poți alege între cele peste 250 de whisky-uri, de la branduri premium, cunoscute, la unele mai rare, în timp ce iubitorii de cocktailuri pot savura preparatele clasice ale casei, pe bază de whisky. Recomandarea în materie de cocktailuri pentru acest bar este New York Sour Cocktail, un cocktail relativ simplu de realizat, dar care arată impresionant și are un gust complex.

Bobby Gin

Ginul este una dintre preferatele catalanilor, iar dacă și tu ești iubitor al acestei băuturi, Bobby Gin este locul ideal. Situat chiar în inima Barcelonei, pe Carrer de Francisco Giner 47, se poate lăuda cu unele dintre cele mai bune cocktailuri bazate pe acest tip de băutură. Meniul este impresionant, poți alege din zeci de opțiuni de ginuri, fie clasice, simple sau diverse mixuri, dar și cocktailuri bazate pe vodcă, rom sau whisky. Galeon de Manila, un cocktail ce are în compoziție gin, ceai verde, sirop de orez și bere de ghimbir, Vlue sau L’aperitiu Modernista, sunt câteva cocktailuri care merită testate aici.

Paz 19 by Sensi

Acest restaurant elegant se găsește în cartierul gotic al capitalei catalane, chiar în carismaticul Pasaje de la Paz. Vă puteți potoli foamea cu preparate tradiționale din bucătăria spaniolă sau mâncăruri cu influențe din tot bazinul Mediteranei, alături, evident, de un cocktail. Chiar și după închiderea bucătăriei, barul rămâne deschis, astfel te poți bucura în continuare de cocktailuri realizate de experți în arta mixului de băuturi. Se poate încerca un cocktail mai deosebit, fiind vorba de Porn Star Martini, o combinație îndrăzneață de vodcă cu aromă de vanilie, lichior de fructul pasiunii și suc de lime. Acest mix seducător este faimos și datorită numelui provocator, însă, lăsând la o parte denumirea, cocktailul arată impresionant și este absolut delicios.

Skybar, Grand Hotel Central

Este o terasă uimitor de elegantă și intimă cu un cadru luxos care găzduiește una dintre cele mai tari piscine infinite de pe acoperiș din Europa. Datorită situării terasei pe acoperișul faimosului Grand Hotel Central Barcelona, pe Via Laietana 30, oferă oaspeților o priveliște uluitoare a întregului oraș și a Mării Mediterane. Aici vă puteți bucura de o atmosferă elegantă, de mâncarea mediteraneană proaspăt preparată și de cele mai bune cocktailuri făcute la perfecție. În meniul Skybarului găsiți cele mai bune cocktailuri semnate. Manel Vehi, câștigătorul premiului Gin Mare International Medinspiration conduce o echipă care prepară cocktailuri deosebite cu ingrediente originale, rareori folosite în aceste preparate precum ardei iute, plancton, hibiscus. Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele cu care pot fi aromate creațiile lor celebre precum Gala Dali și Ron Amour.

Există un număr impresionant de baruri, terase, restaurante în Barcelona, unde te poți bucura de savoarea unui cocktail, însă câteva puburi și baruri chiar merită încercate, mai ales după o zi obositoare de umblat pe frumoasele străzi ale metropolei spaniole.