Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/11/2021
Muzică

TUSNAD GASTRO BLUES FEST la cea de-a treia ediție

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii TUSNAD GASTRO BLUES FEST la cea de-a treia ediție Share TUSNAD GASTRO BLUES FEST la cea de-a treia ediție


În perioada 10-12 iunie 2022 ești așteptat la cea de-a treia ediție TUSNAD GASTRO BLUES FEST, un eveniment ce împletește armonios muzica live și gastronomia într-un concept unic, generator de intense experiențe senzoriale. Organizat sub sloganul #EcoFriendlyFestivals, TUSNAD GASTRO FEST reprezintă un concept de mai multe evenimente tematice, dedicate promovării destinației ecoturistice Băile Tușnad și Împrejurimile, inițiat de Organizația GeoEcologică ACCENT cu sprijinul Primăriei Băile Tușnad. Cu două ediții organizate în condiții excepționale în septembrie 2020 și iunie 2021, festivalul a trezit un viu interes publicului cunoscător, ceea ce a condus natural la dorința de a continua.

TUSNAD GASTRO BLUES FEST la cea de-a treia ediție

#TusnadGastroBluesFest vine cu trei premiere pentru România: chitaristul britanic MARCUS BONFANTI, un artist cu o bogată carieră solo, care din 2014 l-a înlocuit pe Joe Gooch în faimoasa trupă TEN YEARS AFTER.  Legendară trupă britanică  DR. FEELGOOD formată în 1971, ei bine cunoscut pentru single-urile timpurii precum ”She Does It Right”, ”Roxette”, ”Back in the Night” și „Milk and Alcohol”, precum și GISELE JACKSON din SUA, una dintre cele mai importante voci din muzica afro-americana, o artistă ce și-a început cariera în muzică soul,  atunci când Ray Charles a adus-o în trupa sa. Ea va fi acompaniată de trioul spaniol THE SHU SHU’S.

Muzicuțist de excepție, recunoscut la nivel internațional, artistul maghiar Pribojszki Mátyás aka JUMPING MATT revine pe scena festivalului, de data aceasta în formulă completă ca JUMPING MATT & HIS COMBO, alături de trupa sa, a cărei secțiune de corn mare este cunoscută și sub denumirea de ”Custom Big Band”.

Și a treia ediţie a festivalului ne oferă noi surprize româneşti, printre care se numără  trupa BURNING BLUES, din care mai fac parte, alături de cei doi „foşti Survolaj”, Szabó Zsolt – chitară, Molnár Levente – tobe şi Nagy ”Bogy” Bogdan – voce şi muzicuţă,  Ştefan Czifrak – chitară bas. Cei trei muzicieni de la SOUL SERENADE (Adelina Chivu – voce, chitară bas și kazoo; Andrei Rotariu – voce, chitară și muzicuță; Codrut Andrei – mandolină) imbina stiluri si estetici din tradiția SUA, de la blues-ul de la finele sec. XIX pana la inceputurile traditiei de jazz si swing din anii ’30. FLORIN GIUGLEA TRIO (Florin Giuglea – chitară, voce; Adrian Ciuplea – chitară bas; Vlad Isac –  tobe) ne va aduce magia blues-ului electric la Băile Tușnad, împreuna cu o bucată din sufletul lui –  “Invitation to the Blues” (albumul de debut). Îl vom avea alături și pe Zsugya Robert Cristian aka. SOUTHERNMAN ROBBIE, un interpret și compozitor de muzica country blues și unul dintre puținii artiști români care abordează blues-ul din sudul SUA, folosind accentul specific acestei zone, combinând tehnici de “slide guitar”, „finger picking”, voce și kazoo.

TUSNAD GASTRO BLUES FEST la cea de-a treia ediție

După cum am promis, în fiecare ediție vom aduce tineri artiști talentați, aflați la început de drum. A treia ediție a festivalului va fi deschis joi, 02 iunie, de BLUEMANS – o pâine nouă scoasă dintr-un cuptor vintage. În cazul de față, cuptorul este Blues-ul iar pâinea este rezultatul la care au ajuns cei patru membri.  Să nu vă sperie statement-ul „Trupa a luat ființă în 2019”. Băieții cântă împreună de mult timp, mai ales dacă ne referim la Adrian Tetrade (tobe),  Alin Neagoe (chitară bas) și Alexandru Matei (clape). Alexandru Cismaru este nou-venitul în acest ecosistem, ajuns în plaiurile deltei Văcăreștiului tocmai din Delta Missi… pardon, Delta Dunării, cu multă dăruire și optimism.Să nu uităm nici de gastronomie, doar este vorba despre Gastro Blues…

Dacă vă place blues-ul, nu se poate să nu îl fi vizitat măcar o dată pe Șoni. Și la această ediție, Papa la Șoni se mută cu tot cu celebrele sale ceaune la Băile Tușnad, unde timp de 3 zile va găti pentru toți pofticiosii preparate absolut delicioase! Nu vor lipsi din festival preparatele specifice zonei, cum ar fi gulașul, kürtőskalács-ul sau langosii, dar nici preparate mai „ușoare” precum pastele, iar la final ne putem cu toții îndulci cu mai multe sortimente de ciocolată artizanală. Pe 11 și 12 iunie vor fi organizate câte două SESIUNI DE GASTRONOMIE cu DEGUSTARE DE VIN vs. DEGUSTARE DE BERE pe zi, în intervalele 12:30 – 14:00 și 15:00 – 16:30, în cadrul cărora vor fi prezentate atât preparatele pregătite de maeștrii bucătari, cât și diverse sortimente de vin și bere potrivite fiecărui preparat în parte, recomandate de somelierii festivalului. Festivalul va găzdui și o EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE, cu imagini din edițiile anterioare, precum și o serie de WORKSHOPURI TEMATICE de inițiere în tainele bluesului. Accesul la workshopuri este gratuit, în limita locurilor disponibile. 

DETALII ABONAMENTE

Prețul unui bilet presale până pe 30 noiembrie 2021 ce conține ABONAMENT + 1 SESIUNE DE GASTRONOMIE cu DEGUSTARE DE VIN vs. DEGUSTARE DE BERE este de 258 lei. Prețul unui bilet presale de tip ABONAMENT este 218 lei. După această dată prețul biletelor vor crește astfel: ABONAMENT + 1 SESIUNE DE GASTRONOMIE cu DEGUSTARE DE VIN vs. DEGUSTARE DE BERE la 298 lei iar prețul unui bilet de tip ABONAMENT este 258 lei.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută