BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 29 noiembrie - 5 decembrie 2021

Recomadările de evenimente realizate de Delia Mitrache pentru 29 noiembrie  - 5 decembrie 2021. 

  

Un ceas de cântec cu Maria Răducanu - Teatrul de Artă București

 

Miercuri, 1 decembrie, de la ora 20:00, la Teatrul de Artă București, avem parte de Un ceas de cântec cu Maria Răducanu. Bilete: aici.

Maria Răducanu - foto facebook

Vocea de soprană a Mariei Răducanu, poate una dintre cele mai interesante prezențe feminine ale scenei muzicale românești și notele de chitară se împletesc armonios, inseparabil. Maria Răducanu oferă o vastă deschidere interpretativă, reușind să îmbine într-o manieră interesantă muzica populară românească cu jazzul, etno-jazzul, muzica veche europeană și fado. Reprezentantă cheie printre artiștii care susțin noul val românesc de jazz, are o afinitate pentru repertoriul Mariei Tănase, interpretă cu care a fost adesea comparată. Sper să avem ocazia să ascultăm melodii extraordinare precum Cântec de cunună, Am ibovnic la Mizil, Trei lumini, Până când nu te iubeam, Pe deal pe la Cornățel, Trei măsline, de pe albumul Ziori sau alte piese de excepție de pe albumul Troika, înregistrat alături de Maxim Belciug.

 

I like Romania - Best of Marius Mihalache - Teatrul Godot

 

Marius Mihalache va urca pe scena Teatrului Godot miercuri, 1 decembrie, de la 19:30, pentru a ne oferi un concert aparte, în care să cuprindă cele mai iubite cântece ale sale. Bilete: Aici

Marius Mihalache Teatrul Godot

Marius Mihalache este un patriot convins, care își iubește țara necondiționat, manifestându-și dragostea inclusiv prin muzică, prin noile pe acorduri de țambal, bass și tobe, dar acompaniat și de glasul suav al Arabelei Nicolau.

„Instrumentul său cu corzi şi ciocănele s-a dovedit lipsit de complexe în faţa unor arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schumann, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susţinut o serie de concerte. A cântat şi a făcut înregistrări alături de Gloria Gaynor, Nina Simone, Steve Vai, Kitaro şi de alţi muzicieni cunoscuţi pe plan mondial, dobândindu-şi prestigiul său de instrumentist absolut original, scoţând din străvechiul ţambal lăutăresc o bogăţie de sonorităţi, unele nemaiîntâlnite. Dintre acestea, el împărtăşeşte câteva în spectacolul-concert de la Bucureşti”.(Bogdan Burileanu, Liternet – Ceva folclor, ceva virtuozitate… – Săftiţa )

 

Efecte secundare - UNTEATRU

 

Vineri, 3 decembrie, de la 19:00, la UNTEATRU, urmărim ce Efecte secundare pot cauza fluturașii în stomac. Bilete: aici.

Efecte secundare - UNTEATRU

Cu întrebarea Cât din ceea ce facem e determinat de liberul nostru arbitru și cât e doar un efect al unor dezechilibre chimice? în minte, pornim la drum alături de Tristan și Connie în încercarea de a înțelege cum se manifestă cu adevărat dragostea. Celor doi le este administrat un antidepresiv, un experiment chimic care vrea sa valideze un studiu clinic, care intensifică nivelul de dopamină secretat de creier, hormon responsabil pentru senzația de îndrăgostire. Fiind vorba de un medicament experimental, rămâne de văzut dacă ceea ce simt Tristan și Connie este cu adevărat dragoste sau știința ne va oferi șansa de a controla cele mai profunde sentimente.

 

Anonimul venețian – Teatrul Național București

 

Sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 20:00, la TNB, avem ocazia să urmărim un spectacol emoționant în regia lui Ion Caramitru, Anonimul Venețian. Bilete:aici

Anonimul venețian – Teatrul Național București foto Tudor Predescu

Anonimul venețian – Teatrul Național București foto Tudor Predescu

Anonimul venețian este realizat după Anonimo veneziano de Giuseppe Berto, regia este semnata de magistralul Ion Caramitru, scenografia aparținându-i Florilenei Popescu Fărcăşanu, spectacol realizat sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală Ion Sava. Un spectacol care chiar merită văzut pentru că vine ca o invitație de a pătrunde într-un laborator de creație a unei echipe formată din actori și regizori excepționali, un spectacol-studiu care a venit ca o provocare extrem de intimă pentru fiecare contribuitor. După patru stagiuni încă se bucură de un succes răsunător, la fiecare reprezentație. Povestea de dragoste care stă la baza filmului celebru cu același nume, ne poartă în frumoasa Veneție , unde doi oameni care s-au iubit se reîntâlnesc pentru a-și împlini tulburătoarea relație, totul acompaniat de acordurile concertului pentru oboi şi orchestra de coarde a lui Alessandro Marcello. Cuplul este interpretat de Ilinca Goia și Ioan Andrei, doi dintre cei mai cunoscuți actori a-i Teatrului Național.

„Spectacolul de faţă nu se vrea o demonstraţie, ci un exerciţiu cu vedere la public. Anonimul veneţian, de Giuseppe Berto, oferă pretextul unei astfel de abordări, iar Ilinca Goia şi Ioan Andrei Ionescu, doi actori foarte versaţi ai trupei Naţionalului, au curajul asumării lui până la capăt, au plăcerea jocului cu mijloacele simple, dar complicate, ale actorului.” - Ion Caramitru

 

Terapie în trei - The Hub

 

Duminică, 5 decembrie, de la ora 19:00, la The Hub, suntem așteptați la o Terapie în trei. Bilete: aici.

Terapie în trei - The Hub

Vino sâmbătă la Comics club pentru a ne bucura de un spectacol de teatru live în regia lui Radu Gabriel. Terapie în trei este comedia marca Teatrul Roșu (The Hub) cu cele mai multe reprezentații până în prezent. Care este rețeta pentru ca o căsnicie de lungă durată să funcționeze? Greu de spus dacă există o rețetă anume. Urmărind firul roșu al spectacolului aflăm că este nevoie neapărat de trei persoane ca o relație să fie salvată. Intriga este ușor de imaginat: o aventură, două, trei, un psihoterapeut nonconformist, un soț confuz și o soție nefericită. Rămâne de văzut ce deznodământ va avea întreaga poveste amoroasă și cât de utilă este într-o căsnicie eșuată o Terapie în trei. Un spectacol care încearcă să îți pună din nou zâmbetul pe buze, după o Terapie în trei ai șanse să pleci mai... binedispus. 

Maria Radu, Luminița Bucur și Oleg Apostol sunt actorii care constituie triunghiul amoros, aceeași care alcătuiesc distribuția spectacolelor Trioul conjugal și Bărbatul perfect defect.

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Delia Mitrache

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter