SITE-URI COOL ȘI UTILE

Câteodată, avem nevoie să știm că facem ceva cu timpul nostru, mai ales atunci când ni-l petrecem pe internet, în mare parte.

Pentru cei care consideră că au nevoie să învețe și alte lucruri chiar dacă stau mult cu telefonul în mână și simt că pierd o grămadă de timp pe rețelele de socializare, soluția este căutarea de lucruri noi, care sunt cu siguranță diferite de ceea ce obișnuim să vedem zi de zi pe internet. Pentru ca voi să nu pierdeți încă o parte din timp ca să căutați aceste informații cool, m-am gândit să las mai jos o listă cu unele dintre cele mai tari site-uri, pe care le puteți cerceta voi înșivă, ori împreună cu amicii pentru o doză de distracție.

 

 1. Scara Universului (”The Scale of Universe”).

 

www.htwins.net

Pentru a accesa primul site, intrați cu un browser la link-ul www.htwins.net numit Scara Universului (”The Scale of Universe”). Puteți parcurge dimensiuni din ce în ce mai mici, treceți de dimensiunea unui fir de păr, până la ADN, până ce veți ajunge la molecule și atomi sau puteți urmări obiectele la o scară din ce în ce mai mare, până la muuuulte alte universuri. Pentru a afla și mai multe informații, puteți da click pe oricare dintre acele obiecte. Să nu uităm de muzica de fundal care se potrivește de minune. P.S.: ați citit descrierea omului? E genială!

 

2. „Oceanul Cărților

 

Site-ul care se intitulează Oceanul Cărților este o hartă cu o grămadă de cărți de diferite genuri literare. Și cum multe dintre Oceanele reale au insule, până și acesta le are pe ale sale, doar că aici fiecare insulă reprezintă câte un autor și fiecare oraș corespunde unui titlu de carte. Distanța dintre fiecare autor este calculată, pe baza relației lor complexe de pe web, explică designerii site-ului. Harta reprezintă o selecție de 113.008 autori și 145.162 de cărți.

 

3. Biblioteca din Babel

 

libraryofbabel.info

În aceeași notă educativă se regăsește și Biblioteca din Babel care este un site unde cei interesați de știință și cercetare pot găsi informații foarte utile, artiștii și scriitorii caută inspirație, oricine are curiozitate și simț al umorului poate reflecta asupra ciudățeniei existenței. Este practic ca orice altă bibliotecă, doar că în format digitalizat. Ce este interesant, e că site-ul a fost conceput după nuvela lui Jorge Luis Borges, ”La Biblioteca de Babel”, care descria modul în care universul său se desfășoară într-o întindere enormă de camere hexagonale adiacente. Așadar, site-ul web creat de Jonathan Basile este o bibliotecă al cărei conținut este împărțit în hexagoane digitale numerotate, fiecare cu 4 pereți, 20 de rafturi și 640 de volume.

 

4. imagini @pixabay.com

 

În aceeași ordine de idei, pixabay.com oferă acces nelimitat la imagini și videoclipuri de înaltă calitate, gratuit. Puteți copia, modifica, distribui și utiliza imaginile, chiar și în scopuri comerciale, toate fără a cere permisiunea sau acordarea de credite artistului. Cu toate acestea, conținutul descris poate fi în continuare protejat de mărci comerciale, publicitate sau drepturi de confidențialitate. De asemenea, îți poți descărca aplicația pe device-ul tău, fără să mai fie nevoie să accesezi de fiecare dată site-ul.

 

5. Drive and Listen 

 

Drive and Listen este poate cel mai relaxant site din lista de mai sus pentru că, așa cum se și traduce, poți asculta și călători virtual prin diverse colțuri ale lumii. Există o listă de orașe numerotate alfabetic în care pătrunzi doar la un click distanță. Muzica este diversă, de obicei de la cel mai popular radio din orașul selectat. Pentru și mai multă adrenalină, ți se oferă posibilitatea să pornești zgomotul orașului, tocmai pentru ca tu să te simți cât mai prezent și să-ți inducă ideea de driving.

Nu-i așa că cel puțin unul dintre site-uri te-a cucerit?

  •  Recomandări de BIANCA DUMITRESCU
  • Cover foto: pixabay.com