3 idei creative pentru amenajarea grădinii în timpul sărbătorilor de iarnă

Luna decembrie dă startul sărbătorilor de iarnă, una dintre cele mai apreciate perioade din an, când tot orașul intră într-un spirit festiv. În același timp, rafturile magazinelor se îmbogățesc cu o mulțime de obiecte decorative, menite să eclipseze până și casa lui Moș Crăciun din Laponia. 

Chiar dacă primul loc la care ne gândim, atunci când vine vorba de împodobit, sunt camerele din întreaga casă, grădina poate deveni rapid un spațiu recreativ, învăluit de spiritul sărbătorilor. Indiferent de dimensiune, poți amenaja grădina cu plante de sezon, obiecte colorate sau figurine gonflabile, astfel încât te vei bucura de zilele Crăciunului în compania celor dragi. 

Dacă te gândești să faci acest pas, îți venim în ajutor cu metode creative și ușor de pus în practică, ce vor integra fiecare parte a grădinii tale într-o atmosferă de poveste.

1. Să fie lumină

Punctul forte al sezonului este fără îndoială lumina, întrucât permite desfășurarea activităților distractive, chiar și după lăsarea serii și creează o ambianță primitoare, în ciuda temperaturilor scăzute. Prin alegerea unei metode de iluminat exterior ai ocazia să schimbi dinamica întregului decor. 

Spre exemplu, o lampă de perete cu lumini albe și colorate va crea un joc excepțional, prin mecanismul special de schimbare a culorilor. Mai mult, dacă îți dorești un punct dominant în grădină, poziționează un spot cu instalație puternică în jurul unui copac sau al unui brad proaspăt plantat. 

În cazul în care ai la dispoziție un spațiu restrâns, așază un reflector de exterior pe unul dintre pereții casei - pe lângă faptul că ai opțiunea de control de la distanță, intensitatea culorilor este reglabilă.

2. Plante veșnic verzi

Fără îndoială, îngrijirea florilor în timpul iernii constituie o provocare pentru oricare dintre noi. Cu toate acestea, există o listă de plante și arbuști decorativi care rezistă eroic, chiar și în fața provocărilor aduse de zăpadă: 

  • Arbustul zânei - originar din China, Chimonanthus Praecox se încadrează în categoria arbuștilor. Florile în formă de clopot au parfum de vanilie și pot rezista la temperaturi scăzute de până la -15 grade Celsius; 
  • Bergenia - o plantă de grădină care îndură gerul (-20 de grade Celsius), Bergenia crește sub formă de tufă, florile find albe, roz, roșii sau lila;
  • Cismir Suffruticosa - un arbust ornamental de talie mică, cu frunze verzi de formă ovală și o înălțime maximă de 100 cm.

3. Decorațiuni pentru exterior

Ce-ai zice dacă renii moșului și-ar petrece următoarea perioadă în grădina ta? Cel puțin sub formă de ornament luminos, poți poziționa o astfel de sanie lângă bradul împodobit. Mai mult, dă frâu liber imaginației și compune un peisaj de sărbătoare format din steluțe aurii strălucitoare, brazi de mici dimensiuni din filamente luminoase, copaci multicolori sau figurine care îl înfățișează chiar pe Moș Crăciun. 

În eventualitatea în care zăpada întârzie să apară, alege un om de zăpadă confecționat din polistiren, obiect pe care îl poți găsi în magazinele de profil sau poți organiza o sesiune de lucru creativă, în compania copiilor sau prietenilor apropiați, construindu-l împreună - pune-i o pălărie, un morcov în loc de nas, nasturi negri la ochi și un fular la gât.  

În final, nu ai nevoie de elemente complicate când vine vorba de amenajarea grădinii din jurul casei. Ai nevoie de un gram de imaginație, puțină creativitate și o companie plăcută.

Sursă foto: Unsplash.com

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter