Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/12/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 decembrie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 decembrie Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 decembrie


Nu regret nimic | Teatrul ACT

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 decembrie

Joi, 9 decembrie, de la ora 19:30, la Teatrul ACT învățăm (sau cel puțin încercăm să învățăm) să iubim monștri cu Nu regret nimic, piesa lui Székely Csaba, dramaturgul al cărui brand personal este umorul negru, în regia lui Eugen Gyemant. Un fost membru al Securității și un fost securist, actual ofițer al serviciilor secrete se întâlnesc, pe fundalul unei societăți post-comuniste, cu scopul unei sarcini care nu este departe de metodele de tortură la care recurgeau aceștia pe vremuri. În acest puzzle nu-și are locul, dar își face apariția Liz, o fetiță care locuiește în același bloc cu unul dintre cei doi bărbați. „Spectacolul va combina nostalgia anilor `90 cu universul desenelor animate japoneze pentru a transmite aura de familiaritate și fantastic pe care o exercită asupra noastră ororile despre care știm atât de multe și în același timp, atât de puțin. Dar performanța cea mai mare va fi să facem din niște monștri, ființe tridimensionale pe care să le putem nu doar înțelege, ci poate chiar iubi puțin.” – Eugen Gyemant. Distribuția: Irina Antonie, Lucian Iftime și Dan Rădulescu. Bilet: 50 lei (mystage.ro).

Spărgătorul de Nuci | Opera Comică Pentru Copii

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 decembrie

Și cum altfel să intrăm în spiritul sărbătorilor și să fim copii alături de cei mici, dacă nu cu una dintre cele mai frumoase povești de Crăciun? La Opera Comică Pentru Copii, vineri, 10 decembrie, de la ora 18:30, ne bucurăm de lumea basmelor cu baletul Spărgătorul de Nuci de Piotr Ilici Ceaikovski. Micuța Clara se duce acolo unde fiecare copil și-ar dori să ajungă: în Împărăția Dulciurilor. Desigur, ce ar fi o aventură fără câteva peripeții? Piticul Barbă-Cot (Levi Szasz) se va desprinde puțin de poveste și v-a intra în postura de povestitor, spunându-le micuților ce vor vedea, făcându-i părtași la acțiune. Cei doi protagoniști ai rolurilor Clara și Spărgătorul de Nuci sunt Andreea Vălean și Andrei Ardeleanu. Regizor: Cătălin Caracaș. Bilet: 20 lei (bilete.ro).

De-a baba oarba | Teatrul Național Ion Luca Caragiale București

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 decembrie

Vineri, 10 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Național Ion Luca Caragiale București, urmărim piesa De-a baba oarba, o reinterpretare a titlului „Jocuri în curtea din spate”, una dintre cele mai jucate piese ale Ednei Mazya, dramaturgă, scriitoare, scenaristă și regizoare de teatru israeliană. Regia: Radu Stoian. Textul reconstituie drama lui Dvori Manhes, o fată de 14 ani și a unui grup de 4 adolescenți acuzați de abuz. Jocul începe și poți respect sau încălca regulile. Însă nerespectarea regulilor poate duce oricând la pierderea controlului, având consecințe grave asupra tuturor participanților. Rolurile se inversează, pe rând, victima devenind vinovată și acuzații prezentându-și nevinovăția. „Cazul real ce stă la baza acestui text nu este unul singular, din nefericire, iar știrile de la televizor sau reportajele șocante nu reușesc mereu să transmită un mesaj sau să emoționeze în totalitate. Cred că prin energiile acestui spectacol, prin oglinda pe care teatrul o luminează în fața spectatorilor, vom reuși să aducem la suprafață astfel de abuzuri și să tragem un semnal de alarmă.” – Radu Stoian. Distribuție: Adrian Georgescu, Florin Crăciun, Radu Stoian, Alexandra Spătaru și Adrian Loghin. Bilet: 33 lei (mystage.ro).

Lohengrin | Opera Națională București

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 decembrie

Duminică, 12 decembrie, de la ora 18:30, la Opera Națională București, ne bucurăm de piesa Lohengrin, libret compus de Richard Wagner. Ne aflăm pe țărmul râului Schelde, în Brabant, într-o zi zbuciumată de acuzele contelui brabant Friedrich de Telramund împotriva Elsei de Brabant. Bărbatul spune că aceasta și-ar fi ucis fratele mai mic, pe Gottfried, fără a avea însă dovezi clare. Fata neagă învinuirea în fața Regelui și cere să i se facă dreptate printr-un duel. Un cavaler va lupta pentru a-i apăra onoarea, același cavaler care i-a apărut în vis, nimeni altul decât Lohengrin. Regia: Silviu Purcărete. Maeștri de cor: Daniel Jinga și Adrian Ionescu. Dirijor: Tiberiu Soare. Din distribuție fac parte: Benjamin Bruns (Lohengrin), Marta Sandu Ofrim (Elsa von Brabant) și Cătălin Toropoc (Friedrich von Telramund). Bilet: 80/200/400 lei (operanb.ro).

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută