CLUSA - Berea artizanală, preferată de femei și bărbați în egală măsură

Deși nu ați crede, istoria berii este legată foarte strâns de femei. Primele beri au fost făcute în urmă cu câteva mii de ani în Mesopotamia, de femeile care căutau să obțină din cereale o băutură bogată în calorii. De-a lungul timpului, în majoritatea culturilor consumatoare de bere, aceasta era produsă de femei, iar Hildegard von Bingen, o călugăriță din secolul  XII, scrie pentru prima dată despre folosirea hameiului în bere pentru aromă și proprietățile sale de conservare. 

Berea artizanală a trezit și gustul femeilor

În zilele noastre berea a fost promovată ca o băutură exclusiv a bărbaților, iar majoritatea reclamelor sunt despre prieteni care ies la o bere „ca băieții”. Foarte probabil s-a ajuns aici datorită berii comerciale, care trebuie să fie simplă, ieftină și să poată fi băută în cantități mari, iar doamnele delicate nu sunt percepute ca o piață țintă. Schimbarea a venit în ultimii ani când berea artizanală a trezit și gustul femeilor, prin personalitatea și diversitatea aromelor. În degustările berilor noastre am întâlnit femei care știau foarte multe despre berea artizanală sau care identificau arome foarte fine, greu perceptibile pentru o persoană neantrenată.

Berea artizanală e pentru toată lumea, femei și bărbați deopotrivă

Pale Ale și Cream Ale au fost preferate la prima degustare, fiind beri lejere, ușor de băut pe timp de vară. În perioadele mai reci, femeile au ales Red LagerVienna Lager și Porter, beri mai dulcege, cu arome de malț prăjit. Am fost surprinși de cele mai îndrăznețe cunoscătoare care au lăudat India Pale Ale sau 2xIPA, beri puternice cu mult hamei, prea intense pentru mulți băutori de bere. Lager și Hell Lager, mai apropiate ca arome de berile clasice, au avut cea mai mare trecere către publicul larg, atât femei cât și bărbați, ajutându-i să înțeleagă prin comparație calitatea produselor artizanale.

Noi credem că berea artizanală e pentru toată lumea, femei și bărbați deopotrivă. Diversitatea aromelor va oferi senzații plăcute în grupurile de prieteni, în cuplu și, de ce nu, când vă bucurați singuri de clipe de liniște.

Vizitează shop-ul Clusa.